Firar faksı 16.50’de çekilmiş

Güncelleme Tarihi:

Firar faksı 16.50’de çekilmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2015 02:22

Silivri Cezaevi’ne fakslanan sahte tahliye ilamıyla cezaevinden tahliye olan uyuşturucu baronu Doğan Alagöz’ün kaçışının ustaca planlandığı, evrakın sahte olduğunun anlaşılmaması için cezaevine faksın vardiya değişimi öncesi saat 16.50’de çekildiği anlaşıldı.

Haberin Devamı

Hollanda’da kaldığı cezaevinden helikopterle firarının ardından ‘Müthiş Türk’ adıyla anılmaya başlanan Halil Havar’ın kayınbiraderi olduğu ortaya çıkan Doğan Alagöz’ün, resmi olarak yurtdışına çıkışı gözükmese de, karayolu ile İran’a buradan da Afganistan ve Tacikistan’a geçtiği öne sürüldü. Alagöz’ün, bu ülkelerden Türkiye’deki bazı bağlantılarını telefonla aradığı iddia edildi.

‘Uyuşturucu Doktoru’ ve ‘Sentetik baron’ lakaplarıyla tanınan Doğan Alagöz’ün 2010 yılında İkitelli İSTOÇ’taki uyuşturucu imalathanesine dönüştürülen deposuna yapılan operasyonda 47 bin ecstasy hap ile 100 kilo uyuşturucu nitelikli kimyasal madde ele geçirildi. Tutuklanan Doğan Alagöz yargılama sonunda “uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 19 Şubat 2013’te 12 yıl 6 ay hapse mahkûm oldu. Yargıtay, Alagöz’ün cezasını 2014’te onadı. Alagöz, Silivri 4 Nolu Cezaevi’nde cezasını infaz ederken 16 Ocak 2015 günü cezaevine Yargıtay 10. Ceza Dairesinden geldiği görülen bir faks geldi. Faks, vardiya değişim saati olan 17.00’ye 10 dakika kala gönderildi. Faksta, Alagöz’ün tahliye edilmesi gerektiği yazıyordu. Üstüne üstlük faksı çeken kişiler Yargıtay’dan arıyormuşçasına cezaevini arayıp faksı kendilerinin çektiğini teyit etti. Vardiyası bitmek üzere olan ceza infaz memuru UYAP’a bakmadan, gelen tahliye ilamını işleme koydu. Bunu üzerine Alagöz 19.20’de cezaevinden tahliye edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!