Tekin'den 'gizli buluşma' açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Tekinden gizli buluşma açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 15:28

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hemen her görüşmesi basına haber verilir, basına görüşme içeriği konusunda bilgi aktarılır.

Haberin Devamı

Ancak dün buna bir istisna oldu;
Kılıçdaroğlu, bir grup işadamıyla bir otelde biraraya geldi. Toplantı hakkında hiçbir açıklama yapılmadı.
Hürriyet ,o toplantıyı, toplantıda hazır bulunanlardan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin'e sordu.

Tekin, toplantının işadamlarının isteği üzerine, gizli tutulduğunu söyledi ve ekledi;
"İktidarın işadamlarına baskısı yüzünden otel köşelerinde buluşuyoruz. Böylesi, sıkıyönetim dönemlerinde bile yaşanmamıştı..."
Görüşmeye katılan işadamlarının kimliklerini, "onların böyle istemesi nedeniyle" açıklayamayacağını söyleyen Tekin, "çoğunluğu daha önceki seçimlerde AKP'ye oy vermiş bir grup işadamıyla biraraya geldik. Bize, yaşadıkları rahatsızlıkları anlattılar" dedi.

"HUKUKUN OLMADIĞI YERDE SERVET DE OLMAZ DEDİLER..."

İşadamlarının toplantıda, daha önceleri CHP'nin "hukuk ve demokrasi" vurgusuna çok önem vermediklerini anlattıklarını söyleyen Tekin, şöyle konuştu;
"Ancak bu toplantıda, yaşadıkları baskılar nedeniyle, CHP'nin neden hukuk ve demokrasiye bu kadar vurgu yaptığını anladıklarını söylediler. Hatta bir tanesi, "anladık ki, hukukun olmadığı yerde servet olmaz" dedi. İktidarın, üzerlerinde kurduğu baskıyı anlattılar. Ve ilk kez, devletin kurumlarının yerli yerine oturması, hukukun yeniden hakim kılınması için CHP'ye oy vermeye niyetli olduklarını anlattılar. Bunu Türkiye'nin geleceği için yapacaklarını söylediler."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!