Zekeriya Öz'ün retweet davası ertelendi

Güncelleme Tarihi:

Zekeriya Özün retweet davası ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2015 11:45

HAKİMLER ve Savcılar Yüksek Kurulu’nca görevden uzaklaştırılan Bolu Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz’ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren tweet’leri retweetlemesi (paylaşması) nedeniyle hakkında ’Kamu görevlisine hakaret’ suçundan açılan ikinci davanın bugün yapılan duruşması ertelendi. İkinci dava, ’hakaret ve tehdit’ suçlamasıyla açılan ilk davanın da görüleceği 7 Nisan tarihinde görülecek.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şikayeti üzerine Zekeriya Öz’ün kişisel twitter hesabından yaptığı paylaşımlar nedeniyle hakkında ’Kamu görevlisine hakaret ve tehdit’ suçundan Düzce Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Öz’ün cumhurbaşkanına hakaret içeren tweet’leri retweet’lemesi nedeniyle ’Kamu görevlisine hakaret’ suçundan ikinci bir dava daha açıldı. Bugün, Öz’ün tweet’leri retweet’lemesi nedeniyle ’Kamu görevlisine hakaret’ suçundan açılan davanın ilk duruşmasına Öz ve avukatı katılmazken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ferah Yıldız katıldı.

Dava, Zekeriya Öz’ün savunması için İstanbul Anadolu Adliyesi Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi ile Bakırköy Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi’ne ayrı ayrı talimat yazılmasına karar verilerek, duruşma 7 Nisan tarihine ertelendi.

Zekeriya Öz hakkında ’Kamu görevlisine hakaret ve tehdit’ suçundan açılan ilk dava da 7 Nisan tarihinde aynı mahkemede görülecek.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!