Organları üç kişiye hayat verecek

Güncelleme Tarihi:

Organları üç kişiye hayat verecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 14:54

DENİZLİ’de, geçen Cumartesi kaldırıldığı hastanede beyin kanaması teşhisiyle tedaviye alınan ve üç gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 20 yaşındaki, iki çocuk annesi Perihan Sevim’in organları ailesi tarafından bağışlandı. Sevim’in karaciğer ve böbreği İzmir ile Antalya’daki hastanelere gönderilirken, genç kadının ölümü başındaki darp ve kolundaki morluk nedeniyle şüpheli bulundu. Kesin ölüm nedeninin tespiti için Sevim’e İzmir Adli Tıp Kurumu’nda otopsi yapılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Yaklaşık üç yıl önce Sarayköy’de yaşayan ilk eşinden boşanan Perihan Sevim, mermer işçisi Hüsamettin Sevim ile kaçarak evlendi. Çiftin bu evlilikten ikinci bebekleri 20 gün önce dünyaya geldi. Çocuğunu doyasıya kucağına alamayan genç kadın, geçen 21 Mart’ta evlerinde baygın bulunup, ambulansla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Beyin kanaması teşhisi konulup, yoğun bakıma alınan kadının dün beyin ölümü gerçekleşti. Sevim’in kolunda morluk ve başında da darp olduğu gerekçesiyle durumu şüpheli bulununca savcılık soruşturma başlattı. Bu arada Sevim’in İzmir’de yaşayan babası Ali Kaya kızının organlarını bağışladı.

Organları üç kişiye hayat verecek


Gece İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi ile Antalya Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nden gelen iki ayrı ekip, Sevim’in iki böbreği ile karaciğerini aldı. Karaciğer, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’ne, iki böbrek ise Ege Üniversitesi Hastanesi’ne götürüldü. Organların alınmasının ardından Sevim’in cesedi kesin ölüm nedeni belirlenmesi için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Ali Kaya, kızının damadı H.S. tarafından darp edildiğinden şüphelendiklerini söyledi. H.S.’nin eşinin bağışlanan organları götürülürken ve cesedinin otopsiye gönderilirken hastaneye gelmemesi dikkat çekti. H.S.’nin Sarayköy İlçesi’ndeki cenaze evine de gitmediği öğrenildi.

Kızının cesedi başından ayrılmayan baba Ali Kaya, "Perihan’ın bağışlanan organları başka hastalara can verecek. Onları hayata bağlayacak. Yeni fidanlar yeşerecek ve aileleri sevinecek. Kızımın ölüm nedeni yapılacak otopsi sonrası belli olacak biz de ona göre davranacağız. Şimdilik ne yapacağımızı biz de bilmiyoruz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!