TBMM'ye tarihi kıyafetlerle geldiler

Güncelleme Tarihi:

TBMMye tarihi kıyafetlerle geldiler
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2015 18:25

Çorum Boğazkale Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı koordinesinde Hitit Üniversitesi öğrencilerinin de olduğu heyet, milletvekillerini Hattuşa’ya davet etmek üzere Meclise geldi.

Haberin Devamı

Heyet, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, TBMM İdare Amiri Salim Uslu, CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile görüştü.

Keçeden yapılmış dönemin Hitit kıyafetleriyle dikkat çeken heyet, başta kulisler olmak üzere pek çok yerde leblebi dağıttı.

Çorum tarihinin yeteri kadar Türkiye’ye ve dünyaya anlatılmadığını savunan Kılıçdaroğlu, “Bu kadar önemli bir tarihi gizlememiz doğru değil. Bu tarihi tanıtmamız gerekiyor” dedi. TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu ise Boğazkale’nin adının Hattuşa olarak değiştirilmesi konusunda genel kabul olduğunu belirterek, yeni yasama döneminde bunun yapılabileceğini söyledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural da Anadolu’yu Türkler’in vatan yaptığını ve Türk-İslam medeniyetinin hakim olduğunu ifade ederek, “Milletimiz medeniyetleri yok eden değil, medeniyet inşa eden millet olmuştur. Tarihi mirasa sahip çıkarak, bu medeniyetin kaynaklarını insanlığa iletmeliyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!