Mardin’de PKK’nın barınaklarına operasyon

Güncelleme Tarihi:

Mardin’de PKK’nın barınaklarına operasyon
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 14:54

GENELKURMAY Başkanlığı, Mardin Valiliği’nin oluru üzerine Mazıdağı İlçesi’nde PKK’nın sığınak, barınak ve depolarının tespit ve imhası için operasyon başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Güvenlik güçleri tarafından, Mardin, Mazıdağı kırsalında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen sığınak, barınak, depoları tespit ve imha etmek maksadıyla, Valilik oluruna istinaden, 5 tim kuvvetle operasyon icra edilmektedir. Operasyon devam etmektedir" denildi.

Diyarbakır’dan sınıra mayına dayanıklı ’Kirpi’ sevkiyatı

DİYARBAKIR’dan Irak ve Suriye sınırına ’Kirpi’ ismi verilen mayına dayanıklı zırhlı personel taşıyıcı araç sevk edildi. Sınır kesimindeki birliklere gönderilen zırhlılar uzun konvoy oluşturdu.

Bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte Irak ve Suriye sınırlarında zaman zaman askeri hareketlilik görüldü. Bölgede mayın ve uzaktan kumandalı patlayıcılara karşı dayanıklı olan ve her biri yaklaşık 15 personel taşıyabilen, ’Kirpi’ ismi verilen zırhlı araçlardan oluşan konvoy Diyarbakır’dan geçerek Mardin yönüne gitti. Yaklaşık 30 Kirpi aracından oluşan konvoya Diyarbakır’dan geçişte bir polis aracı eskortluk yaparak Mardin sınırına kadar götürdü. Kirpi araçlarından oluşan konvoya olası saldırıya karşı ayrıca sinyal kesici Jammerlarda eşlik etti. Kirpi’lerin araçlarının Suriye ve Irak sınırındaki birliklerde konuşlandıralacakları belirtildi. - Serdar SUNAR/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı

Mardin’de PKK’nın barınaklarına operasyon

.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!