Ordu'dan turizm atağı

Güncelleme Tarihi:

Ordudan turizm atağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 09:32

2014 yılında Ordu’ya gelen turist sayısı yüzde 20 oranında artış gösterdi.

Haberin Devamı

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nun göreve gelmesiyle birlikte hız kazanan Ordu'daki turizm projeleri, meyvelerini vermeye başladı. 2014 yılında Ordu’ya gelen yerli ve yabancı turist sayısında, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında artış yaşandı.

Ordudan turizm atağı
Turizmde Türkiye ortalamasının üzerinde bir performans sergileyerek dikkat çeken Ordu'nun başarısında, son dönemde hız kazanan turizm yatırımları dikkat çekiyor.

HEDEF 5 MİLYON TURİST

Ordu'yu eko turizmde bir marka haline getirmek istediklerini söyleyen Vali Balkanlıoğlu, göreve geldiği günlerde yıllık 280 bin olan turist sayısının bugün 350 bini bulduğunu belirterek, hedeflerinin yılda 5 milyon turist olduğunu söyledi. Vali Balkanlıoğlu, "Ordu, dünyanın en güzle yerlerinden bir tanesi, Karadeniz’in özeti. Çalışmalarımız sona erdiğinde Türkiye’nin ve dünyanın, özellikle Ortadoğu’nun cazibe ve çekim merkezi olacak. Hedef yılda 5 milyon turist. Şu anda müthiş bir çıkış yakaladık. 6 ayda yarım milyona yaklaştık" dedi. Vali Balkanlıoğlu, projeler tamamlandığında, özellikle dere turizmi ile av turizminin geliştirilmesi için kentin 19 ilçesinde özel avlak sahaları oluşturulması için çalışma başlattıklarını ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!