Balıkesir polisinden AB operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Balıkesir polisinden AB operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 10:08

Balıkesir'de cumhuriyet savcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında, çeşitli dernek ve kamu kurumlarınca hazırlanan 20 civarında Avrupa Birliği projesi incelemeye alındı.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, usulsüzlük olduğu iddia edilen projeleri hazırlayan kurumlardan proje evraklarını teslim aldı. Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri çeşitli kurum ve dernekler tarafından hazırlanan Avrupa Birliği projelerini incelemeye aldı.

Aralarında Müftülük, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İşkur gibi kamu kurumları ve Edremit Eğitim Gönüllüleri Derneği, Balıkesir İşadamları Derneği, Merve Eğitim Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Gönen Eğitim Gönüllüleri Derneği, Balıkesir Eğitim ve Sevgi Derneği gibi dernekler tarafından hazırlanan Avrupa Birliği proje dosyaları polis timlerince alındı. Söz konusu dosyaların bilir kişilerce inceleneceği öğrenilirken, yapılan projelerde bazı kesimlerin çıkar sağladığı ve paraların bazı kesim ve kişilere aktarıldığı iddia ediliyor.

Öte yandan; Balıkesir Üniversitesi'nde yapılan 7 ayrı ihale ile ilgili de inceleme başlatıldığı öğrenildi. İhalelerde usulsüzlük yapıldığı iddia edilirken, polis ekiplerinin ihale evraklarını teslim alarak inceleme başlattığı kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!