Bülent Arınç'tan Melih Gökçek hakkında olay yaratan sözler

Güncelleme Tarihi:

Bülent Arınçtan Melih Gökçek hakkında olay yaratan sözler
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2015 02:11

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisini istifaya davet eden tweet’lerine çok sert yanıt verdi. Arınç, “Gökçek benimle ilgili tweet’ler atmış, ‘İstifa et, gereğini Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız yapsın’ demiş. Öncelikle şunu söyleyeyim terbiyesizce bir açıklamadır” dedi. Arınç'ın sözlerine Gökçek de çok sert cevap verdi ve ''Seni dava edeceğim. Hesabını mahkemede vereceksin'' ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu toplantısından sonra gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlarken “Gökçek, bakın sayın demiyorum, bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun adaylığını onaylatmak istiyor” diyen Arınç, özetle şunları söyledi:

HAVLAYACAĞI BİLİRİZ

“Arkadaşlara sordum ne cevap vereyim diye. Muhatap almayın, Gökçek kim siz kimsiniz diyenler oldu. Ama karşılık vermeden bugünü geçmemek lazım. Ben görevimin başındayım, koltuğuma zamkla yapışan bir insan değilim. Bunu kendisi de çok iyi biliyor. Benim sevdam koltuk sevdası değil, adam kandırma değil. Ben burada bir dava için varım. Görevimden ayrıldıktan sonra emekli maaşı ile geçinen, kalbi huzurla dolu bir insan olacağım. Birilerine çağrıda bulunmak hakkın ve haddin değil. Okkalı cevaplar vermeyeceğim çünkü eşine karşı bir saygım var. Gökçek hakkında konuşursam Nevin Hanım’ı üzmüş olacağım.

Haberin Devamı

Bülent Arınçtan Melih Gökçek hakkında olay yaratan sözler
Melih Gökçek'ten Bülent Arınç'a yanıt

İkincisi yeni bir tartışma konusu ortaya çıkarmak istemiyorum. Şunu söyleyeyim: Ben bu cumartesi-pazar konuşmalarından sonra aleyhimde konuşacak herkesi biliyorum. Arzu ederseniz gizli bir mektupla veririm size. Biz kimin havlayacağını, kimlerin konuşacağını biliriz. Her şeye davamız adına katlanıyoruz. Gökçek, bakın sayın demiyorum, bir yerlere yaranmak istiyor. Oğlunun adaylığını onaylatmak istiyor, bana başka bir şey söyletmesin. Bunlar belaltı işlerdir. Ahmet Hakan Beyefendi ailem hakkında yazmış. Delil olarak bunları soruyor. Ahmet Hakan Gökçek’ten daha haysiyetli ve namusludur. Bunun yaptığı tetikçiliktir. Çok zor seçimi kazandıktan sonra başkalarına yaranmaya çalışıyor. 2009-2014 yıllarında onun adaylığına karşı çıktım. ‘Yeter artık, yapamıyor’ dedim. Benim bildiğim siyasette bir şey vardır, bu benim düşüncelerimdir. Benim sözlerim mutlak değildir. Partim onun adaylığına onay verince ben onun için çalıştım. O da bunun hıncını bu şekilde çıkarıyor. Bana bunu saldırtan kişi, kişileri ortaya çıkarırım. Birilerine yaranmak için yaptığını biliyorum.

Ankara’yı parsel parsel Paralel Yapı’ya satmıştır
Bu Paralel Yapı sahtekarlıkları ortaya çıktıktan sonra ben hükümetin yanındayım, Cumhurbaşkanımızın yanındayım, ben buyum her şeyimle ortadayım. Olimpiyatlara giden benim, ben bunları gizlemiyorum. Ama Gökçek bunların daha fazlasını yapmıştır. Bu yapının kucağında oturmuştur. Bu yapıya Ankara’yı parsel parsel satmıştır. Zengin işadamlarına okullar yaptırmıştır.

GÖKÇEK: BÜLENT ARINÇ… SENİ İSTEMİYORUZ

MÜZAKERE KABUL EDİLMEZ

Öcalan’ın Nevruz mesajının ne anlama geldiğini Kamu Güvenliği Müsteşarlığı analiz ediyor. Bizim beklentilerimiz farklıydı. Olmaması gerekenler çıkmalıydı. Ama açıklandığı şekliyle bile olumlu bulduğumu söylemiştim. Bizim kabul edemeyeceğimiz noktalar vardır. Eşme’den bahsedilmiş olması, biz bu çalışmaların içinde PKK veya İmralı’nın terminolojisine bağlı kalamayız. Biz hükümetiz devleti yönetiyoruz. Bir şey yapılacaksa bu örgüte ait terminolojiyle yapılmaması gerekir. Diyalog başka şey müzakere başka şeydir. Müzakere sözünü kabul etmiyoruz.

Haberin Devamı

Bülent Arınçtan Melih Gökçek hakkında olay yaratan sözler
Muhalefetten Arınç'ın sözlerine ilk tepkiler

KOŞARAK BİLGİ VERİR

Sayın Cumhurbaşkanı’nın konuyu baldıran zehiri içmek gibi nitelendirdiğini hepiniz biliyorsunuz. Süreci başlatan, bütün zorluklara göğüs geren bir kişinin her aşamada yeterince bilgilendirilmesi gerekir. O ne zaman emrederse Sayın Başbakan koşar bilgi verir. Onun talep etmediği zaman bile ilgili arkadaşların ona bilgi sunması gerektiğini düşünüyorum.”

İzleme Heyeti 5-6 kişi olabilir

İzleme Heyeti’nde yer alacak kişilerin Akil İnsanlar içinde yer alacağını söyleyebilirim. O haftalarda her kafadan farklı sesler çıktı. Akdoğan süreci en iyi takip edenlerden biri. İzleme Heyeti’nin 5-6 kişi olacağını söyleyebilirim. Onların onayını almamız lazım. Hangi görev verilecek, ne görev yapacaklar bunu da belirleyeceğimiz bir listemiz var. Akil İnsanlar’dan seçilecek İzleme Heyeti’nin nasıl bir görevi olacak, neye dikkat edilecektir, kayıt altına alınacak. İzleme Heyeti olarak uygun göreceğim kişilerle Sayın Başbakan temas kuracaktır.

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanı’nı İzleme Heyeti konusunda ve Çözüm Süreci konusunda daha fazla bilgilendirme ihtiyacı doğdu. Böyle bir eksikliğin bizim tarafımızda olduğunu kabul etmeliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız süreci başlatan ve sahiplenen bir insan olarak yapılacak işlerden etraflıca bilgilendirilmeli, bilgi sahibi olmalı. Sayın Başbakan süreçle ilgili Sayın Cumhurbaşkanı’na bilgi arz edecektir.

Bülent Arınçtan Melih Gökçek hakkında olay yaratan sözler
Osman Gökçek'ten adaylık açıklaması

Bülent Arınçtan Melih Gökçek hakkında olay yaratan sözler
Abdülkadir Selvi: 'Alarm zillerinin çaldığı bir durum

Bülent Arınç KİMDİR?

AK Parti'nin kurucularından sayılan Bülent Arınç 1948 yılında Jandarma Astsubayı İbrahim Arınç ile Sevdiye Arınç'ın (1919-2003) dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi.

12 yaşındayken babasını kaybetti. Manisa Lisesi'ni bitirdikten sonra, 1970 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Manisa'da uzun süre serbest avukatlık yaptı. Üniversite yıllarından itibaren siyasete ilgi duydu. Milli Selamet Partisi'nin (MSP) Manisa Gençlik Kolları Başkanlığı ve Manisa İl Başkanlığı görevlerinde bulundu.

Haberin Devamı

13 Ekim 1985'te Refah Partisi'nin İzmir'de düzenlediği Refah Gecesi'nde yapılan konuşmalar nedeniyle daha sonra Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde, aralarında RP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın da bulunduğu partililer hakkında dava açıldı. Arınç yargılama sonunda 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı ancak Yargıtay hapis cezasını iptal etti.

1991 genel seçimlerinde Refah Partisi listesinden Manisa'dan aday oldu ancak seçilemedi, 1994 yerel seçimlerinde de, Refah Partisi'nden aday olduğu Manisa Belediye Başkanlığı seçimlerinde başarısız oldu. Bülent Arınç 24 Aralık 1995 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Refah Partisi'nden Manisa Milletvekili seçilerek ilk defa Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdi. Bu dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Ve Türkiye AB Karma Komisyonu´nda çalıştı. Yurtiçi ve yurtdışı resmi toplantı ve sempozyumlara katıldı. 1999 genel seçimlerinde Fazilet Partisi'nden Manisa milletvekili seçiilen Arınç, Fazilet Partisi Grup Başkan Vekilliği görevini icra etti. Kurucuları arasında olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi'nden 2002 ve 2007'de Manisa, 2011 seçimlerinde ise Bursa'dan TBMM'ye seçildi.

Haberin Devamı

19 Kasım 2002 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına seçildi, 8 Ekim 2004'te üç yıl süreyle yeniden bu göreve seçildi. 2007 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi cumhurbaşkanlığı için adı geçen Arınç 24 Nisan 2007 günü aday olmayacağını açıkladı. 22 Temmuz Genel Seçimleri'nin ardından yapılan Meclis Başkanlığı seçimlerine aday olmadı. 1 Mayıs 2009 günü yapılan kabine revizyonunda Başbakan yardımcısı olarak kabineye giren Arınç, 2011 Genel Seçimleri'nden sonra kurulan 61. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti'nde Başbakan yardımcılığı ve hükümet sözcülüğü görevini üstlendi.

Münevver Arınç ile evliliğinden 2'si erkek 3 çocuk babasıdır. Oğullarından Mehmet Fatih Arınç 1997 yılında geçirdiği trafik kazasında 16 yaşında yaşamını yitirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!