7 yılın şehidi

Güncelleme Tarihi:

7 yılın şehidi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2015 01:54

2008 yılında Jandarma Yüzbaşı rütbesindeyken terör örgütü PKK’nın Erzincan’daki mayınlı saldırısıyla yaralanan ve 7 yıldır Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) yoğun bakımda tedavi gören Jandarma Binbaşı Yılmaz Tankül, şehit oldu.

Haberin Devamı

Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Sarıyazı Köyü’ne gelen teröristlerin erzak alıp ayrıldığı ihbarı üzerine Piyade Tabur Komutanlığı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı birlikler, 11 Ağustos 2008 sabahı bölgeye gitti. Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı ile Kemah İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yılmaz Tankül’ün de yer aldığı askeri birlik, köylülerle görüşüp dönüşe geçtiği sırada, teröristlerce Sarıyazı-Olukpınar köy yolu ayrımına yerleştirilen uzaktan kumandalı mayın patlatıldı.

7 yılın şehidi

9 ŞEHİT VARDI

Olayda, Kurmay Yarbay Mikdat Şamdancı, Uzman Jandarma Çavuş Selim Kabataş, Uzman Jandarma Çavuş Gökhan Kuvat, erler Aydın Emer, Önder Muratoğlu, Adem Bilaloğlu, Murat Atsen, Abdurrahman Bolat ve Barış Demir şehit olurken, Jandarma Yüzbaşı Yılmaz Tankül ile Er Ali Üzüm yaralandı. Olayın ardından tedavi altına alınan Yüzbaşı Tankül 7 yıl süren yaşam mücadelesini kaybetti. Hastanede tedavi gördüğü süre içerisinde rütbesi binbaşılığa yükselen Tankül dün toprağa verildi. Tankül’ün cenazesi Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesine bağlı Yakasenek Köyü’nde toprağa verildi.

VALİ GÜNER: YOL KENARINA BOMBALI ARAÇ BIRAKMIŞLAR
Cenaze töreni öncesi İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ünlüer ile Vali Güner, şehidin baba ocağına giderek, aileye taziyede bulundu. Ünlüer ve Güner, Sultandağı Belediyesi tarafından ev önünde kurulan taziye çadırında baba 74 yaşındaki Mehmet Tankül ile bir süre sohbet etti. Vali Güner başından geçen bir olayı anlattı: "Ben Tunceli Valisiyken, hatta yeni vali olmuştum. Tam çıkacaktım önüme bir dosya geldi. Çıkışım gecikti. Yol kenarına bombalı bir araç bırakmışlar. Askeri bir araç geçerken patlattılar, 6 asker şehit oldu. Daha sonra telsiz konuşmalarından 'Valiyi bekledik, vali çıkmadı biz de askeri araç gelince patlattık' diye konuştuklarını öğrendim."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!