Başınıza yıkarız

Güncelleme Tarihi:

Başınıza yıkarız
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2015 01:54

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Nevruz Bayramı’nda düzenlenen MHP 11. Olağan Büyük Kurultayı’nda yaptığı konuşmada “AKP-PKK koalisyonu, Nevruz’u bölücülüğün günü haline getirmektedir. Nevruz kirletilmekte, hain pazarlıklara paravan yapılmaktadır. Türkiye’yi bölmek için yola çıkan hıyanet cephesini buradan uyarıyoruz. Hain hesapları, sinsi tuzakları Erdoğan, Davutoğlu ve militanlarının başına yıkarız” dedi.

Haberin Devamı

Bahçeli, Arena Spor Salonu’nda dün düzenlenen Kurultay’da özetle şunları söyledi:

TÜRK DÜŞMANLARI

“Vatan nedir bilmeyen, ruhsatlı Türk düşmanlarının Çanakkale edebiyatı yapması kirli sicillerini aklamaya yetmeyecektir. Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu’nu havaya uçurup korkakça kaçanların, Çanakkale kahramanlarından bahsetmeleri yüzsüzlüğün zirvesidir. Serok Ahmet’e göre vatan kaybı başarıdır. 17-25 Erdoğan’a göre toprak kaybı kutlanması gereken bir zaferdir. Bunlar Çanakkale’de olsalardı, tek kurşun atmadan vatanı teslim ederdi. Milli Mücadele yıllarında yaşalardı, işgalcilere bin takla atar, bayraklarını sevinçle sallarlardı. Bunlar Damat Ferit’e bile rahmet okutur, Ali Kemal’i bile aratırlardı. Zira bunlarda milli namus yoktur, milli haysiyet kadavra halindedir.

MHP'DEN BİR İLK
MHP'nin bugünkü kurultayında, daha önceki kongrelerden farklı olarak Merkez Yönetim Kurulu iç in "çarşaf liste" uygulamasına gidildi. 75 kişilik MYK için, 140 kişi aday oldu. Adayların adı tek tek kürsüden okundu. MHP kaynakları, listede yer alan ilk 75 kişinin ise, MHP yönetiminin "anahtar listesi" olduğu vurguladılar.

Başınıza yıkarız
İŞTE BAHÇELİ’NİN KONUŞMASININ TAM METNİ

NEVRUZ’A KUNDAK

Haberin Devamı

Recep Tayyip Erdoğan’ın zalimlere hizmet ettiği çok açıktır. Türk kültürünün eşsiz bir veçhesi olan Nevruz Bayramı’nın kimler tarafından kundaklandığı ortadadır. AKP-PKK koalisyonu, Nevruz’u bölücülüğün günü haline getirmektedir. Biz bugün buradayız ve Nevruz’da 11. Olağan Büyük Kurultayımızı yapıyoruz. Ne var ki, Diyarbakır’da ihanet mektupları okunmaktadır. Türkiye’nin kuyusu kazılmaktadır. Nevruz kirletilmekte, hain pazarlıklara paravan yapılmaktadır. Ne ibretliktir ki, bölücü hainler Nevruz Bayramı’nı da sahiplenmektedir. AKP de bu şirrete payanda oluyor.

BÖLÜNME MANİFESTOSU

PKK’nın siyasi kolu, AKP’nin klonlanmış ve kopyalanmış hali BDP, gün aşırı İmralı’dadır. Ankara-İmralı-Kandil arasında ihanet mesaisi vızır vızır işlemektedir. Türkiye pazarlık masasındadır. Türk Milleti böylesi bir çürümüş iktidarı hiç görmemiştir. 10 maddelik ‘Bölünme Manifestosu’ ile ihanet resmiyet kazanmıştır. Ortak açıklamayla AKP ile PKK eşitlenmiştir. İmralı canisinin dikte ettiği bu 10 madde, Türkiye’nin bölünmesinin yol haritasıdır. AKP hükümeti, Türkiye’nin bölünmesi için PKK ile resmi söz kesmiştir. Yeni anayasa, AKP–PKK siyasi birlikteliğinin ihanet sertifikası; Dağ-Ada ve Saray’da ikmal edilmiş eşkıya fermanı olacaktır.

EKİBİNDEN VAZGEÇMEDİ
MHP Lideri Devlet Bahçeli, mevcut yönetimdeki tüm Genel Başkan Yardımcıları, Genel Sekreter ve genel sekreter yardımcılarını MYK aday listesine aldı. Bahçeli, yönetiminde yer alan isimlerin tümünü, MYK için hazırladığı anahtar listeye dahil etti.

"ASENA"NIN YÖNETİMDE ADI YOK

Merkez Yönetim Kurulu aday listesinde, kadınlar azınlıkta kaldı. Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 75 kişilik MYK anahtar listesine, ancak 7 kadının ismi girebildi.

BOĞAZ PKK’LILARI

Haberin Devamı

Erdoğan’ın başkanlık ihtirasları ile PKK’nın Türkiye’yi bölme emelleri kesişmiştir. ‘Meksika Modeli, Türk Tipi Başkanlık’ derken 4 parçalı Kürdistan küresel güçlerin teşvikiyle Erdoğan ve Öcalan’a çözülme şartnamesiyle ihale edilmiştir. Erdoğan’ın meydan meydan dolaşarak ‘Yeni anayasa için 400 milletvekili’ çığırtkanlığı yapmasının arkasında yatan da budur. Şimdi de Öcalan’ın emri doğrultusunda İzleme Heyeti kurulmuştur. 63’lükler arasından bazı yozlaşmış isimler, PKK tayfası olarak yeniden tedavüle çıkmışlardır. Sözde sanatçılar, sözde gazeteciler, Yeşilçam kalıntıları, PKK’nın boğazda demlenen adamları, para içinde yüzen elemanları hangi film fırıldağı çevireceklerdir? Namertler, nankörler, nimet bilmeyenler bize neyi anlatacaklar?

Başınıza yıkarız

BULANIK YARDIMCI

Haberin Devamı

BDP’liler 16 kişilik İzleme Heyeti’nin oluşturulduğunu geçtiğimiz günlerde açıklamışlardır. Çözülmeye memur edilmiş, meşrebi ve mizacı bulanık bir başbakan yardımcısı, bunu hemen yalanlamış ve uydurma olduğunu söylemiştir. Çok geçmeden Erdoğan’ın dizinin dibinden ayrılmayan aynı kişi, İzleme Heyeti’nde 5-6 kişinin yer alacağını itiraf ve ifade etmiştir. Erdoğan ise ‘İzleme Heyeti’nden haberim yok’ demektedir. Siz bakmayın Erdoğan’ın bu kaçak güreşmesine, siz inanmayın sahte sözlerine. Erdoğan’ın izni ve icazeti olmadan PKK heyeti kurulmaz, kurulamaz.

İMRALI’DA PEŞKİRCİ

Doğu’da Kürt sorunu yaygarası koparan, Batı’da ‘Ne Kürt sorunu kardeşim’ diyen bu Erdoğan’dır. Mısır’da İhvancı, Erbil’de peşmergeci, İmralı’da peşkirci, Brüksel’de AB’ci, ABD’de BOP’çu, tarihte mandacı, Erivan’da diasporacı, Moskova’da Şangay’cı, Kıbrıs’ta Rum’cu, Kandil’de işbirlikçi, Ankara’da 36 etnik tetikçi aynı kişidir. Erdoğan her şey olmuştur, her şeye gönül vermiştir ama bir tek Türk olamamış, bir tek Türklüğü içine sindirememiştir.

PİŞMANLIK, MÜNAFIKLIK

Haberin Devamı

Erdoğan devamlı çark etmektedir. Türk ordusuna alçakça kumpas kurulurken suç ortaklığı yapan, darbe davalarının savcısıyım diye ortaya çıkan Erdoğan’ın, şimdilerde ‘Aldatıldık, yanıltıldık’ sözleriyle pişmanlık duyması, münafıklık ve ikiyüzlülüktür. Paralel Yapı dedikleri AKP’nin eseridir. 12 yıl birbirlerinin gölgesi ve paraleli olanlar, karanlık bir yolda beraber yürümüşlerdir. Hükümetin, Rektörlük ve güvenlik güçlerinin ihmali ve aymazlığı sonucu Fırat evladımız katledilmiştir. Hepsinin eline Fırat’ın kanı bulaşmıştır. Kimsenin şüphesi olmasın, hesabı bir gün çok ağır bir biçimde sorulacaktır.

SEÇİM SON ŞANS

Bölünme tehlikesi kapıdadır. Sözün bittiği yere gelinmektedir. Bugüne kadar hain tahrikler ve saldırılar karşısında bağrımıza taş bastık, bir kardeş kavgasına sürüklenmemek için azami özen gösterdik. Öfkemizi bastırdık, dişimizi sıktık, sabrettik ve bekledik. Ama şimdi bıçak kemiğe dayanmıştır. Türkiye’yi bölmek için yola çıkan hıyanet cephesini buradan uyarıyoruz: Demokratik meşruiyet anlayışımızı teslimiyetle karıştırmayın. Sorumlu duruşumuzdan meydanı boş sanmayın. Vatan ve millet aşkımızı, Türkiye sevdamızı sınamaya asla kalkışmayın. Hain hesapları, sinsi tuzakları Erdoğan, Davutoğlu ve militanlarının başınıza yıkarız. Milliyetçi Ülkücü Hareket, kutsal vatan için her fedakarlığı göze almıştır. 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin kurtuluşu için son şanstır. AKP sandığa gömülmezse, Türkiye’nin geleceği sönecektir.

BİZİMLE YÜRÜ TÜRKİYE

Haberin Devamı

İslam dininin haram ve günah saydığı her kepazeliği yapan ama yine de iman bahsinde mangalda kül bırakmayan din tüccarlarına artık kimse aldanmayacaktır. AKP-BDP-PKK ve küresel şarlatanlara karşı ‘Bizimle Yürü Türkiye’.” m

‘Asena’yla demir dövdü

Başınıza yıkarız


Arena Spor Salonu’ndaki 11. Büyük Kurultay’da tek Genel Başkan adayı olan Devlet Bahçeli, salona Kıraç’ın ‘Türkiye’ adlı yeni seçim müziği eşliğinde ve “Nevruz ateşini yakmak için Bahçeli geliyor” anonsuyla geldi. Bahçeli’nin konuşması sırasında partililer “Vur de vuralım, öl de ölelim” sloganları attı. Konuşmasını Dede Korkut’tan esinlendiği hayır duayla bitiren Bahçeli, “Döveceğim demirin gönüllerdeki pası silmesini, kardeşliğimizi güçlendirmesini niyaz ediyorum” diyerek Nevruz demiri dövdü. Bahçeli, demiri dövmesi için de “Bir ‘Asena’ ve bir ‘Bozkurt’ gelsin buraya” diyerek bir genç kız ve delikanlının yanına gelmesini istedi.

YURDUNU HAİNE VERME TÜRKİYE

Kurultay’a tüm illerden çok sayıda partili katılırken, 10 bin 400 kişi kapasiteli salonun tamamı doldu. Kurultayı salon dışındaki katılımcıların izleyebilmesi için bahçeye çadırlar kuruldu, dev ekran ve ses sistemleri hazırlandı. Kıraç’ın seçim şarkısında, “Cahile eğilme, haksıza güvenme, yurdunu haine verme Türkiye. Türkiye Türkiye yok senin eşin. Türkiye Türkiye sönmez ateşin. Unutma atanı, verdiğin onca canı. Düşürme bayrağı, uyan Türkiye. Zalime eğilme, haksıza güvenme, yurdunu haine verme Türkiye. Bu bayrak inmez” sözleri dikkat çekti.

Kurultay’da çalınan diğer iki seçim şarkısı da Kıraç’ın bestesi kadar ilgi çekti. Dombrayla çalınan bir şarkıda, “Hesabı sorulacak Ak Sarayın” vurgusu yapıldı. Diğer bir şarkıda ise “Muhammediz Aliyiz, Sünniyiz Aleviyiz/ Senlik benlik yok/ Biz de bir aşkın aleviyiz/ Liderimiz Bahçeli, hey ya MHP, haydi MHP” sözleri yer aldı.

Salonda Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda yaşamını yitiren Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun fotoğrafları da yer aldı.

NEVRUZ YUMURTASI

Kurultay’da, aynı güne denk gelen Nevruz, Orta Asya geleneklerine göre kutlandı. Bahçeli’nin önündeki masaya bir tepsi içinde yumurtanın yanı sıra çerez, meyve ve yeşillik konuldu. Yeşilliğin bereketi, yumurtanın çoğalmayı temsil ettiği, çerez ve meyvelerin ise milletin rızk ve bolluk içinde yaşaması dileğiyle konulduğu belirtildi. Umut ERDEM / ANKARA

Firesiz seçildi

MHP’nin 11. Olağan Büyük Kurultayı’nda 1231 delegeden 1160’ı oy kullandı. Bahçeli, geçerli 1149 oyun tamamını alarak yeniden Genel Başkan seçildi.

Yeni amblem

GENEL Merkez’in hazırladığı afişlerde ve sahne dekorundaki kalpli MHP amblemi de dikkat çekti. Amblemde kırmızı bir kalbin içerisinde 3 hilal yer aldı. Kurultay için özel olarak hazırlanan amblemle “Türkiye’nin kalbi burada” mesajı verildi. Kurultay’a, çok sayıda Türk Cumhuriyeti ve Balkan devletlerinden, büyükelçilik düzeyinde katılım oldu. AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç da Kurultay’a davetli olarak katıldı.

‘Bakan’lar gitti

GENEL başkan seçiminin ardından MYK ve YDK üyelikleri için seçimler yapıldı. 140 kişilik, ‘yarı çarşaf’ MYK listesi yayınlandı. Tercih yapmayan delegenin en üst 75 ismi asıl, 25 ismi yedek olarak seçeceği duyuruldu. Liste ortaya çıktığında ise Başkanlık Divanı’nda bulunan tüm isimlerin yerini koruduğu gözlendi. MYK’da daha önce bulunan Murat Başesgioğlu, Osman Durmuş, Faruk Bal, Bahattin Şeker, Kemal Çelik, Tunca Toskay, Münir Kutluata, Necati Özensoy, Reşat Doğru, Ahmet Mucip Gökçen, Erol Gül, Figen Tosuner, Halil Öztürk, Hasari Güler, Hayrettini Nuhoğlu, Hediye Akdere, Hidaye Kılınç, Hüseyin Yıldız, İbrahim Çiftçi, İbrahim Karayiğit, İsmail Hakkı Yücel, Muharrem Yıldız, Murat Türkmen, Mustafa Eraslan, Nizamettin Kazancı, Sair Solmaz, Salih Dilek, Selçuk Coşkun, Şenol Bal, Sema Doğan, Taner Gökçek, Veysel Esen, Zeki Bulut, Yılmaz Tankut, Bekir Kasap ise bu kez kendilerine asıl listede yer bulamadılar. Böylece 75 kişilik asıl MYK listesine 40 yeni isim girerken, 35 eski üye de yerini korudu. Bu da parti yönetiminde 7 Haziran seçimine yeni kan değişimi ile girmek olarak değerlendirdi.

LİSTEDE 2 HABERAL

CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ile aynı ismi taşıyan Mehmet Haberal’ın yanısıra CHP’li Haberal’ın oğlu Erkan Haberal da yönetimde yerini aldı. Eski Grup Başkanvekili Mehmet Şandır yeniden MYK’ya dönerek sürpriz yaptı. Olağanüstü kongrede Bahçeli’ye karşı aday olan Koray Aydın yer bulamadı. Bahçeli’nin danışmanları da MYK’ya girdi. Alparslan Alparslan yönetime girerken, eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz listede yer almadı.

Başınıza yıkarız
MHP'lileri taşıyan otobüs kaza yaptı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!