Tacizciye 'ruh sağlığı yeterince bozulmadı' indirimi

Güncelleme Tarihi:

Tacizciye ruh sağlığı yeterince bozulmadı indirimi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 09:23

Cinsel tacizden 12.5 yıla mahkûm olan tuhafiyecinin cezası, mağdur küçük kıza 4 yıl sonra çıkan ‘ruh sağlığı yeterince bozulmadı’ raporuyla 2.5 yıla indi.

Haberin Devamı

ERZURUM’da annesinin 11 Şubat 2010’da boncuk almaya gönderdiği o dönem 7 yaşında olan E.A.’ya, işyeri sahibi C.U. (49), “İstersen tezgâhın arkasına geç bak” dedi. İddiaya göre tuhafiyeci, tezgâhın arkasına geçen çocuğa cinsel tacizde bulundu. Çocuğun ağlayarak olayı anlattığı annesinin şikâyetiyle dava açıldı. Atatürk Üniversitesi’nden alınan rapora göre çocuğun olay nedeni ile ruh sağlığının bozulduğu belirlendi. Tutuksuz sanık 2012’de 12.5 yıl hapis cezası aldı. Kararı Yargıtay 13 Ocak 2014’te bozdu.

ALT SINIRDAN İNDİRİMLİ CEZA

Yargıtay’ın talebiyle Adli Tıp Kurumu 6’ncı İhtisas Kurulu’nda tekrar muayene edilen çocuğa, bu kez “Olay nedeniyle ruh sağlığının etkilendiği ancak bu etkilenmenin ruh sağlığını bozacak mahiyet ve derecede olmadığı oybirliği ile mütalaa olunur” yönünde rapor verildi. Olaydan 4 yıl sonra alınan bu rapor üzerine, mahkeme sanık C.U.’ya indirimli ve alt sınırdan 2 yıl 6 ay hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

3 liseliye şantajla tecavüz hapsi


KAYSERİ Bünyan’da Temmuz 2013’te lise öğrencileri N.A. (17), B.A. (17) ve İ.A. (16), S.Y. adlı genç kızı (14), okulda sigara içerken gizlice cep telefonuyla kayda aldılar. İddiaya göre 3 genç, “Ailene gösteririz” şantajıyla kıza tecavüz ettiler. Tutuklu yargılanan öğrencilerden 2’si 8’er yıl 11’er ay, diğeri ise 9 yıl 5 ay hapis ceza aldı. / Doğan BİLMEZ / DHA

BAKMADAN GEÇME!