Dindar gençlik konukevi

Güncelleme Tarihi:

Dindar gençlik konukevi
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2015 01:38

5 BİN kapasiteli 12 yurdu bulunan Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yurtlarının olmadığı illerde yükseköğrenim öğrencileri için 5-6 kişilik konukevleri açıyor.

Haberin Devamı

TDV yetkilileri konukevleriyle ilgili şu bilgileri verdi: “23 ildeki 67 konuk evimizde 509 öğrencimiz kalıyor. Her ilde bir kız ve bir erkek öğrenci yurdu hedefimiz var. İlde yurt açılması durumunda öğrencileri açılan yurda yönlendiriyoruz. Evlerimizle gönüllü din görevlilerimiz ilgileniyor. Evlerde öğrencilerimizin maddi-manevi gelişimlerine destek veriyoruz.”
FATURA TAKİBİ DİN ADAMLARINDAN
“Öğrenci konukevleri vakıf şubemizce kiralanmakta, kirası da şubemiz tarafından karşılanıyor. Evlerin iç donanımı da yine şubelerimizce yapılıyor. Evlere alınacak öğrencileri, vakıf şube başkanı, şube yönetim kurulundan bir üye ve şube yöneticisinden oluşan komisyon seçiyor. Vakıf şubesi adına kayıtlı evin elektrik, su, doğalgaz, internet fatura giderlerinin yanı sıra mutfak masraflarını öğrenciler karşılıyor. Faturaların ödenmesinden ise din görevlisi sorumlu. Bağışçılar ve şube imkânlarıyla evlere gıda ve ayni yardımlar da yapılabiliyor.”



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!