AK Parti Nevruz'u Yavuz Bingöl ile kutlayacak

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Nevruzu Yavuz Bingöl ile kutlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2015 16:55

Ankara siyaseti Nevruz'da, Diyarbakır'da okunacak Öcalan'ın mesajına odaklanmış durumda.

Haberin Devamı

Ancak Diyarbakır'da Öcalan'ın mesajının okunduğu saatlerde, AKP de İstanbul'da, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı, bir başka mega etkinlik yapmaya hazırlanıyor.

AKP İstanbul İl Başkanlığı Hürriyet'e yaptığı açıklamada, etkinliğin 21 Mart'ta İstanbul Abdi İpekçi spor salonunda saat 13.00'de başlayacağını bildirdiler. Etkinliğe ilişkin reklamların dönmeye başladığı kaydeden AKP İl Başkanlığı, Yavuz Bingöl ve Rojin'in de etkinlikte sahne alacağını bildirdiler. Etkinliğin detaylarının ise, henüz tam olarak netleşmediğini de vurguladılar.

AK Parti Nevruzu Yavuz Bingöl ile kutlayacak
YAVUZ BİNGÖL’ÜN SÖZLERİ OLAY YARATMIŞTI

AKP'nin etkinliğinde yer alacak sanatçılardan Yavuz Bingöl, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde Berkin Elvan'ın annesini yuhalattığı mitingleri savunan sözleri ile Türkiye gündemine gelmişti.

Haberin Devamı

Bingöl'ün, Hürriyet'e verdiği röportajda "Tayyip Bey'in sokaklarda ölmüş annesine küfredildiği zaman, ertesi gün o da Berkin Elvan'ın annesini yuhalattı. Bu çok insani bir şey..." sözleri, büyük tepki çekmişti.

Bingöl'ün bu sözlerine yanıt bizzat, Berkin Elvan'ın ailesinden gelmişti. Berkin'in annesi Gülsüm Elvan ile babası Sami Elvan şu açıklamayı yapmışlardı; "Ne hırsızlık, ne arsızlık yaptın da bizi bastırmaya çalışıyorsun? O meydanda olsan sen de yuhalayacak mıydın? Ne ben, ne de ailem bizi yuhalatanın da yuhalayanın da annesini tanımayız, ismini bile bilmeyiz, ağzımızdan asla kötü söylemez, aklımızdan ve kalbimizden asla kötü düşünce geçirmeyiz.

Ancak biz seni dünyaya getiren o güzel kadını tanırız, ellerinden öper, önünde saygıyla eğilir ve olur da bir haddini bilmez ona dil uzatırsa bedenimizi siper ederiz. Sen yine de onurlu ve güzel kadına laf etme şerefsizliğini gösteren bir alçak olursa, çık ve ilk konserinde beni; Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm’ü yuhalat. Gocunmam, yaralanmam, üzülmem. Derim ki Şahsenem bacı anamdır, ona gelen bana gelsin".

KİBARİYE DE VAR, ROJİN DE; "DAVUTOĞLU AHMET HOCA" ŞARKISININ SÖZLERİNİ YAZAN ERHAN GÜLERYÜZ DE...

AKP'nin Nevruz günü, yani 21 Mart'ta İstanbul'da gerçekleştireceği etkinlikte, Bingöl dışında pekçok sanatçının da yer alması bekleniyor.

Haberin Devamı

AKP'nin nevruz etkinliğinde, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AKP Genel Başkanı olarak gireceği ilk seçimde kullanılacak "Davutoğlu Ahmet Hoca" şarkısının sözlerini yazan Erhan Güleryüz de sahne alacak.

Etkinliğe ilişkin sahne alacak diğer sanatçıların Esat Kabaklı, Funda Arar, Kibariye, Mustafa Ceceli, Rafet El Roman, Serkan Çağrı ve 7 Cihan Kadınları grubu olması bekleniyor.

ANA MESAJ: BİZ BİRLİKTE TÜRKİYE'YİZ...

AKP'nin İstanbul'daki nevruz etkinliğinin ana teması ise, "biz Birlikte Türkiye'yiz" olarak belirlendi.

KARADENİZLİ SANATÇI: BELEDİYE ETKİNLİĞİ SANIYORDUM. KATILMAYACAĞIM

Etkinlikte sahne alması önerilen sanatçılardan, Karadeniz türküleri ile tanınan Resul Dindar ise, Abdi İpekçi'deki Nevruz etkinliğinin kendisine "belediyenin bir etkinliği" olarak anlatıldığını ve bu yönde teklif geldiğini söyledi. Dindar, twitter hesabından 21 Mart etkinliği konusundaki tutumunu şu mesajlarla anlattı; "Bize bir organizasyon tarafından belediyenin düzenleyeceği bir etkinlik olarak teklif geldi. Daha ortada sözleşme, vs hiçbir şey yok.

Haberin Devamı

21 Mart'ta Abdi İpekçi'de düzenlenecek etkinlikte yer almayacağım. Hiçbir siyasi partiyi Karadeniz değerlerime ortak etmedim/ etmem de..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!