İlker’in katili 12 yıl sonra itiraf etti

Güncelleme Tarihi:

İlker’in katili 12 yıl sonra itiraf etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 11:23

ADANA’da 2003 yılında öldürülen 26 yaşındaki İlker Altu’nun cinayet şüphelisi, başka bir cinayetten ceza evinde bulunan 37 yaşındaki İsa Uçak, eşleşen parmak izi nedeniyle sorguya alınanca 12 yıl sonra suçunu itiraf etti.

Haberin Devamı

Özel Çağ Üniversitesi öğrencisi İlker Altu, 9 Temmuz 2013’te tatil için ülkesine giden ABD’li bir arkadaşının Cemalpaşa Mahallesi Cevat Yurdakul Caddesi Saadet Apartmanı 6’ncı kattaki evinde ölü olarak bulundu. Evin salonunda çıplak halde bulunan Altu’nun 14 bıçak darbesiyle öldürüldüğü belirlendi. O dönem evde yapılan incelemede parmak izleri ve kan örnekleri alındı. Ancak katile ulaşılamadı.

BARDAKTAKİ PARMAK İZİ KATİLE GÖTÜRDÜ

Cinayet Büro Amirliği ile Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerince faili meçhul cinayetleri araştırmak için kurulan özel ekip, İlker Altu cinayetini yeniden incelemeye başladı. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde parmak izlerinin bir arada toplandığı parmak izi arşivi 2014 yılında devreye girdi. Bunun üzerine polis, İlker Altu’nun cinayetinde bardaktan elde edilen parmak izlerini sistemde karşılaştırdı. Karşılaştırma sonucunda parmak izlerinin, 2011 yılında 49 yaşındaki Osman Salih Savaşoğlu’nu kalçasını ellediği gerekçesiyle tabancayla ateş edip, bıçakla boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılandıktan sonra 15 yıl hapis cezası alan özel güvenlik görevlisi İsa Uçak’a ait olduğunu belirledi.

KAN ÖRNEKLERİ KARŞILAŞTIRILDI

Bu gelişme üzerine mahkeme kararı ile Ceyhan M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda bulunan İsa Uçak’tan kan örnekleri alındı. Olay tarihinde elde edilen yastık kılıfı, havlu ve peçetedeki kan örnekleriyle birlikte Ankara Kriminal Polis Laboratuvarı’na gönderildi. Gelen raporda İsa Uçak’ın kan örneğinin olay yerinden alınan kan örnekleriyle eşleştiği belirtildi. Bunun üzerine sorguya alınan İsa Uçak cinayeti işlediğini itiraf etti. Uçak’ın parkta tanışarak evine gittiği Altu’nun kendisine ilişki teklif ettiğini, kabul etmediği için aralarında çıkan tartışma sonucu bıçaklayarak öldürdüğünü söylediği iddia edildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, Uçak’ın suçunu itiraf ettiğini sevk edildiği Adana 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği’nce bu suçtan da tutuklandığını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!