Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hor görme var

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hor görme var
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 02:00

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, kendisinin “Kürt sorunu yok” sözlerine, “Kürt sorunu yoksa çözümü niye yürütüyor” karşılığını veren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a Kars’tan yanıt verdi, “Kürt sorunu yoktur. Geri kalmışlık, hor görülme sorunu vardır” dedi. Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılış töreninde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

BOYNUMUZUN BORCU

“21 Mart’ta kutlanacak Nevruz Bayramı’nı tebrik ediyorum. Azerbaycan başta olmak üzere Orta Asya’dan Balkanlar’a kadar tüm coğrafyamızın bu 5 bin yıllık ortak bayramının, birliğimize, beraberliğimize, uhuvvetimize vesile olmasını diliyorum. Baharın müjdecisi Nevruz’un, bölgemizde ve dünyada barış ve huzurun da habercisi olmasını canı gönülden arzu ediyorum. Kimseye karşı düşmanlığımız yok ama kardeşlerimizin hakkını, hukukunu savunmak, dökülen kanının, çektiği eziyetin hesabını sormak da boynumuzun borcudur. Bu anlayışla bugüne kadar Vahapzade’nin ifadesiyle bir ananın iki oğlu olduğumuz kardeşlerimizin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz.

İhmal edilmişlik var

Çözüm Süreci’ni, tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yaymak, tüm Türkiye’de hâkim kılmak için başlattık. Burada bir kez daha ifade ediyorum: Türkiye’nin Kürt sorunu yoktur. Türkiye’de her kesimden insan gibi Kürt kardeşlerimizin de sorunları vardır. Kimliklerinin tanınmaması sorunu vardır. İnançlarına saygı duyulmaması sorunu vardır. Geri kalmışlık, ihmal edilmişlik, hor görülme sorunu vardır. Biz geçtiğimiz 12 yılda, Kürt kardeşlerimizle birlikte Türklerin de Arapların da Azeri kardeşlerimizin de Lazların da Çerkezlerin de Romanların da Arnavutların da Gürcülerin de Boşnakların da dini azınlıkların da ülkemizde yaşayan ne kadar kesim varsa hepsinin sorunlarına çözüm bulmaya gayret ettik.

Haberin Devamı

DÖRT DÖRTLÜK DEĞİL

Bugün artık hiç kimse kökeni, inancı, kılığı kıyafeti, yaşam biçimi, fikri yüzünden tehdit altında değildir, baskı altında değildir. Hâlâ eksikler yok mu, aksaklıklar yok mu? Var tabii. Her şey dört dörtlük mü? Değil tabii ama bunlar her geçen gün eksiliyor. Üniversitesine varıncaya kadar hepsini inşa, ihya ettik. Devam ediyoruz, edeceğiz. Nerede yaşarsa yaşasın her vatandaşımız etnik, sosyal, siyasi, ekonomik, kültürel kimliğine bakılmaksızın bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır.”

Putin’le görüştü

Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in telefonla görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarına göre, Yaklaşık 30 dakika süren görüşmede, Ukrayna krizinin çözümü, Kırım Tatarları ile ilgili sorunlar ve 1915 olayları ele alındı. m

Telefonla Azerbaycan Milli Marşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hor görme var

Haberin Devamı

HAYDAR Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin açılışında marş krizi yaşandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende liderler, Azerbaycan Milli Marşı’nın çalınacağı beklentisiyle yerine oturmadı. Ancak bu sırada sahneden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın adı anons edildi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hor görme var

Duruma sinirlenen Erdoğan, danışmanı Orhan Karakurt’a Azerbaycan Marşı’nın çalınmamasının nedenini sordu. Protokolde olmadığının söylenmesi üzerine Erdoğan, Dışişleri Protokol Genel Müdürü Levent Murat Burhan’ı çağırarak aynı soruyu sordu, yeniden “Protokolde olmadığı” cevabını alınca “Olur mu öyle şey?” diye bağırdı. Aliyev kürsüde konuşurken Bakan Avcı, telefonundan bulduğu marşı Erdoğan’a dinletti. Aliyev’e marşı teyit ettiren Erdoğan, kürsüye çıktığında, “Önce Azerbaycan Milli Marşı’nı dinleyelim” diyerek marşı dinletti.

Haberin Devamı

Okul açtılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hor görme var

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelaşvili, Haydar Aliyev Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapımı tamamlanan Milli Eğitim Bakanlığı yatırımlarının toplu açılış törenine katıldı. Üç cumhurbaşkanı açılış sonrası okulu gezerek yetkililerden bilgi aldı, öğrencilerle sohbet etti. Açılışta Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da yer aldı. AA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!