Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ sözlerine Bahçeli'den tepki

Güncelleme Tarihi:

Erdoğan’ın ‘Kürt sorunu yoktur’ sözlerine Bahçeliden tepki
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 02:00

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kürt sorunu olmadığına yönelik sözlerine sert tepki göstererek, “Erdoğan Balıkesir’de sıkıyı görüp yeni bir yalan ve riya atmosferi tesis etmek amacıyla bizzat mucidi olduğu sözde Kürt sorununu inkâr etmiştir. Diyarbakır’a gidince Kürt sorunu diyen, Balıkesir’i görünce bunu inkâr eden Recep Tayyip Erdoğan’ın artık yalan makinesi, çark ustası, kıvırma uzmanı olduğu net olarak bellidir” dedi. Bahçeli, dün düzenlediği basın toplantısında özetle şu mesajları verdi:

Haberin Devamı

AİLE ŞİRKETİNİN BAŞINA GEÇ

“Türkiye Cumhuriyeti eşsiz fedakarlıkların eseri, hayranlık uyandıran mücadelelerin emanetidir. Devlet şirket gibi yönetilemeyecektir. Erdoğan, Cumhurbaşkanı olduğunu tamamen unuttuğundan, aklına ne eserse, dilinin acuna ne gelirse fütursuzca söylemektedir. Erdoğan ya ruhen iflah olmaz bir hastalığın pençesindedir ya da aklını ve mantığını yemiş bitirmiştir. Binlerce yıllık Türk devlet felsefesini inkar edercesine konuşan Erdoğan artık çok olmuş, çizmeyi aşmıştır. Türkiye Cumhuriyeti devletinin şirket gibi yönetilme hedefi, aslında adı konmamış bir yıkımı, itiraf edilmemiş bir rejim değişikliği hazırlığını deşifre etmektedir. Erdoğan aziz şehitlerimizin mirasını bu kutlu vatanı paylara ayırıp kimler arasında bölüştürmeyi düşünmektedir? Bu nasıl bir aymazlık, nasıl bir körlük, nasıl bir ucubeliktir? Erdoğan’ın derdi varsa deva aramalıdır. Erdoğan eğer ille de şirket yönetmek istiyorsa, derhal ve hemen aile fertlerinin üzerine geçirdiği bol kazançlı bir şirketin başına geçmeli, ahlaken boş olan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını hukuken de terk etmelidir.

Haberin Devamı

KAÇMASI SÜRPRİZ OLMAZ

Cumhurbaşkanı ettiği yeminleri tamamen çiğnemiştir. Türk milleti yasa ve Anayasa tanımaz bu şahsiyetin zulmüyle muhataptır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamı bize göre işgal altındadır. Erdoğan kuruluş ilkelerine, Cumhuriyet’in esaslarına saldırmaktadır. AKP’nin yan kolu gibi çalışmakta, paralel başbakan, eş genel başkan gibi siyasi faaliyet göstermektedir. Erdoğan haddini aşmış, kırmızı çizgiyi geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti’ni ‘Tek taraflı feshettim’ dese neredeyse kimseden ses çıkmayacaktır. Erdoğan musibeti Türkiye’yi mahvın eşiğine getirmiştir. Böyle giderse Erdoğan’ın Tunus’un devrik lideri Zeynel Abidin Bin Ali gibi ülkeden kaçması, yurtdışına çoktan kaçırdığı servetiyle kalan ömrünü tamamlaması hiç kimse adına sürpriz olmayacaktır.

ERDOĞAN PKK KADAR TEHDİT

PKK’yı silahlandırıp, moral ve militan takviyesi yaparak iğrenç pazarlık masalarına kurulanlar bunun hesabını iki cihanda da vereceklerdir. Erdoğan ve AKP milli güvenliğimiz için en az PKK kadar tehdittir. Türk milletine yönelik bitmek bilmeyen tarihi ihanet süreci; Erdoğan, Davutoğlu ve Öcalan’dan oluşan üç temsilcisiyle hiç olmadığı kadar sona yaklaşmıştır. Türkiye Erdoğan’ın tapulu ve kupon arazisi olmayıp, uğruna can vereceğimiz mukaddesatımızdır. Uyarıyorum, herkes ayağını denk alsın. Kimse sabrımızı yanlışa yormasın.”

Haberin Devamı

ADAN YANITI: DOĞRU SÖYLEMİŞ

DEVLET Bahçeli, ABD ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Beşar Esad ile ilgili açıklamaları için, “Çelişkilerle dolu bir siyasettir. İleride ne olacağı belli değildir. Erken bazı ifadelerle ne Amerikan yandaşı gibi gözükmek ne de Türkiye’yi bir karanlığa sokmak doğru değildir” dedi.

Bahçeli, “MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan’ın Ergenekon ve Balyoz’un darbe hevesi olduğuna yönelik sözlerine katılıyor musunuz” sorusuna da “Evet doğru söylemiş” yanıtını verdi. ANKARA

BAKMADAN GEÇME!