Demirtaş'tan tarihin en kısa grup toplantısı

Güncelleme Tarihi:

Demirtaştan tarihin en kısa grup toplantısı
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2015 13:20

HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün partisinin TBMM Grup konuşmasını çok kısa tuttu. Demirtaş, tek bir cümle kullandı;"Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan; Bu topraklarda HDP ve HDP'liler oldukça, seni Başkan yaptırmayacağız" dedi.

Haberin Devamı

HDP Grup toplantısı için kürsüye çıkan Selahattin Demirtaş çok kısa bir konuşma yaptı. Demirtaş'ın verdiği mesaj dikkat çekti.

HDP'NİN ÜÇ TAAHHÜDÜ

Ankara siyasi kulislerinde uzun süredir, seçim barajı eşiğindeki HDP'nin, barajı aşmasını sağlayacak sol oyları alabilmek için, seçmene üç konuda taahhütte bulunacağı konuşuluyordu.
Kulislere göre, HDP seçim öncesinde seçmene şu sözleri verecek;
-HDP Başkanlık sistemine karşı duruşundan vazgeçmeyecek.
-AKP ile koalisyona girmeyeceğini açıklayacak
-"Ortak vatan" paydasında diğer tüm partilerle buluşacak.



İLK SÖZÜ VERDİ

HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın bugünkü kısa grup toplantısı da, siyasi kulislerde uzun süredir konuşulan bu üç taahhüdün, hayata geçirilmesine ilişkin ilk adım oldu.
Demirtaş, TBMM kürsüsünden partisinin, seçim sonuçları ne olursa olsun, Başkanlık sistemine karşı duracağını resmen açıkladı.
Hatta ileri giderek, sadece sistemsel değil, "kişisel" olarak da Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkan olmaması için tüm gücüyle direneceği mesajını verdi.

Selahattin Demirtaş'ın sözleri ne anlama geliyor... Hürriyet Dünyası yazarları yorumladı

Haberin Devamı

"SÜRECİN HATIRINA AKP'NİN HATALARINI GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Demirtaş, kısa grup konuşmasının ardından, toplantı salonunda yaklaşık 20 dakika kadar daha kaldı. Grup toplantısı için gelenlerle el sıkıştı, hepsinin tek tek halini hatırını sordu.
Ardından da gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yine grup konuşması kadar kısa süren bu soru-yanıt bölümünde de HDP Eş başkanı'nın en önemli mesajı, hükümete yönelik oldu.
Demirtaş, "Çözüm süreci konusunda hükümetin güven vermesi gerekiyor. Biz sürecin hatırına AKP’nin hatalarını görmezden gelemeyiz böyle bir olmayacak" dedi.

İmralı'daki Abdullah Öcalan'ın yanına gönderilecek mahkumlar konusundaki sorulara ise, "mahkumların isimlerinin belli olduğunu" söyleyerek karşılık verdi. Ancak açıklamanın, Adalet Bakanlığı tarafından yapılması gerektiğini de vurguladı.

Demirtaş'ın son mesajı ise, hasta mahkumlar konusunda oldu. Yaklaşık 60 kadar hasta mahkumun durumunu gündeme getirerek, bu konuda adım atılmasının gerekliliğini vurguladı.
HDP’nin Karadeniz teşkilatından gelenleri selamlayan Demirtaş, “Bu grup konuşması belki de tarihin en kısa grup toplantısı olacak” dedi.

DEMİRTAŞ: SENİ BAŞKAN YAPTIRMAYACAĞIZ
Kürsüde çok kısa konuşan Demirtaş şunları söyledi:

Ben bugün kürsüye sadece bir cümle söylemek için çıktım. Tarihimizin belki de en kısa grup toplantısını yapacağız. Hem halklarımıza verdiğimiz demokrasi, barış ve özgürlük ilkelerimizden asla vazgeçmeyeceğimiz sözümüzü burada tekrar hatırlatmak istiyorum.

Biz bir pazarlık hareketi, pazarlık partisi değiliz. AKP ile aramızda kirli bir pazarlık olmadı asla olmayacak. Kirli bir alışveriş, kirli bir işbirliği asla olmadı asla olmayacak. Bugün grup toplantımızda konular çok fazla, konuşacağımız çok şey var. Ama tek bir cümle ile ben bütün Türkiye ile bütün bu sorunların çözümünün anahtarını hatırlatmak ve bunun sözünü vermek istiyorum.

Sayın recep Tayyip Erdoğan HDP var oldukça HDP’liler bu topraklarda nefes aldıkça sen başkan olamayacaksın.

Sayın Recep Tayyip Erdoğan seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız, seni Başkan yaptırmayacağız…

Demirtaştan tarihin en kısa grup toplantısı
KILIÇDAROĞLU ÖLEN MADENCİLERİN İSİMLERİNİ OKUYUP KÜRSÜDEN İNMİŞTİ


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!