Şehit ve gazilerin sitesi kapatıldı

Güncelleme Tarihi:

Şehit ve gazilerin sitesi kapatıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 14:25

Türkiye genelinden şehit 1500 asker ve polisin adlarının, özgeçmişlerinin ve fotoğraflarının yer aldığı 'resmi' internet sitesi www.sehitlervegaziler.gov.tr kapandı. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde işletilen sitenin, şehit yakınları ve gazilere ilişkin görevin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na geçmesi nedeniyle kapandığı belirtildi. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran, ''Bu tamamen yeniden yapılanmanın bir sonucu. Öyle ki İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İller İdaresi, sitenin aylık ödemesini yapmamıştır. Dolayısıyla otomatik kapanmıştır. Çünkü artık onların uhdesinde değil'' dedi.

Haberin Devamı

2008 yılında İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğü bünyesinde kurulan sitede şehitlere ilişkin bilgiler, fotoğraflar, nerede defnedildikleri ile kanunlar, yönetmelikler, genelgeler, şehit- gazi, vakıf ve derneklere ilişkin bilgiler yer alıyordu.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkanı Taner Uran sitenin kapatıldığını belirterek, "Sitenin kapanması bizi rahatsız etmedi. Şehitlerimizi unutturmak için atılmış bir adım değil, zaten onları unutturmaya kimsenin gücü yetmez. Ama hiç kimse şehitlerimizi siyasi polemik malzemesi de yapmasın" dedi.

Şehit ve gazilerin sitesi kapatıldı


Uran, sitenin İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer almasına karşın 2011 yılında çıkan Kanun Hükmünde Kararname ile şehit ve gazilerle ilgili görev ve yetkinin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na verildiğini anımsattı. İçişleri Bakanlığı bünyesinde 'şube müdürlüğü' seviyesindeyken, Aile Bakanlığı'nda daire başkanlığı seviyesine yükseltildiğine dikkat çeken Uran, "Aile Bakanlığı bünyesinde Müsteşar Yardımcılığına bağlı Şehit Yakınları ve Gaziler Dairesi kuruldu. İllerde de valiliklerdeki şehit-gazi işlem birimleri kapatılarak; Aile Bakanlığı İl Müdürlüğü bünyesinde Şehit Yakınları ve Gaziler birimi kuruldu. Dolayısıyla bu tamamen yeniden yapılanmanın bir sonucu. Öyle ki İçişleri Bakanlığı bünyesindeki İller İdaresi, sitenin aylık ödemesini yapmamıştır. Dolayısıyla otomatik kapanmıştır. Çünkü artık onların uhdesinde değil" diye konuştu.

Uran, bu siteye çok gerek olmadığını da belirterek, Milli Savunma Bakanlığı bünyesindeki sitede Çanakkale Savaşı'ndan başlayarak, 1980 sonrası dönem dahil tüm şehitlere ilişkin bilgilerin yer aldığını söyledi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!