Eşini öldüren emekli polise ağırlaştırılmış müebbet

Güncelleme Tarihi:

Eşini öldüren emekli polise ağırlaştırılmış müebbet
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 11:44

ADANA’da, 2 çocuğunun annesi eşi 46 yaşındaki Sevgi Dinçer’i ruhsatlı tabancasıyla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan emekli polis 54 yaşındaki Cemal Dinçer, ağırlaştırılmış ömür boyu hapse çarptırıldı.

Haberin Devamı

İddiaya göre, emekli polis Cemal Dinçer, eşi Sevgi Dinçer’i 6 Nisan 2014’te merkez Çukurova İlçesi’ndeki 100’üncü Yıl Mahallesi’nde çalıştığı şarküteride tabancasıyla vurdu. 28 yıllık evli olan ve evlilik yıl dönümlerine 10 gün kalan Dinçer kaldırıldığı hastanede öldü. Cinayet şüphelisi emekli polis de olayın ardından kaçarken bulvar üzerinde Bahattin Ç.’nin başına tabancasını dayayıp otomobilini gasp etti. Bir süre gittikten sonra araç sahibini indiren Dinçer, Huzurevleri Mahallesi’nde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Suçlamayı kabul eden Dinçer, tutuklandı.

BOŞANAMAYINCA ÖLDÜRMÜŞ

Olayla ilgili iddianamesini hazırlayan savcı, Cemal Dinçer’in alkol bağımlısı olduğu, boşanmak için açtığı davayı mahkemenin ’davacıyı tam kusurlu’ bularak reddettiği ve şüphelinin de boşanmaya razı edemediği eşini, barışmaya da razı edemeyince öldürdüğü bilgisine yer verdi.

Yakın akrabayı öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Dinçer eşinin ruh sağlığı hastanesinde tedavi gördüğünü belirterek, "2012’de boşanma davası açtım. Ancak mahkeme boşanma talebimi reddetti. Barışmak istedim ama olmadı. Konuşmak için olay günü işyerine gittim. Ayağa kalkıp ’Niye geldin şerefsiz defol git, patronum gelecek şimdi’ dedi. Ben de, ’Yeter artık bu ayrılık bitsin, geçmişi unutalım, seni çok seviyorum biliyorsun’ dedim. Yüzüme bakarak eliyle göğsüme vurdu. ’Artık çok geç kendini erkek zannetme bir sürü erkek var’ dedi. Elindeki telefonla ’Ağabey geldi’ kelimesini duyar gibi oldum. Bu sözleri üzerine kanım dondu, gözlerim karardı. O ne yaptığımı hatırlamıyorum. Şeker hastasıyım. Kan şekerimin dengesizliği beni o hale getirdi. Silahı nasıl aldım, ne zaman ateş ettim, ne kadar ateş ettiğimi bilmiyorum. En ufak öldürme düşüncem yoktu. Ettiği küfür, hakaret, hem de şeker hastalığım nedeniyle kendimi kaybettim. Keşke olmasaydı, çocuklarımın annesiydi, ölmeyi hak etmemişti. Kimse ölmeye hak etmez. Pişmanım" diye savunma yaptı.

MAHKEME CEZADA İNDİRİM YAPMADI

Cemal Dinçer, 8’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıktı. Son sözü sorulan Dinçer, "Pişmanım" derken, mahkeme heyeti, Dinçer’e herhangi bir ceza indirimi uygulamayarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı.

Öte yandan babasının annesini öldürmesinden sonra soy ismini değiştiren çiftin iki çocuğundan 22 yaşındaki Osman Köylü, annesinin acısına dayanamayarak geçtiğimiz ocak ayında tabancayla intihar etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!