Fason Başbakan’a patronu gösterdi

Güncelleme Tarihi:

Fason Başbakan’a patronu gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2015 01:23

İmralı’nın sırdaşı, Kandil’in paydaşı, malum kişinin tekrar eski mevkisine oturtulması, ahlaki zafiyettir. Erdoğan, MİT’i kullanarak gücünü konsolide etmiş, Davutoğlu’nun havasını indirmiş, fason Başbakan’a patronun kim olduğunu uluorta göstermiştir.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hakan Fidan’ın MİT Müsteşarlığı’na yeniden atanmasıyla ilgili “İmralı’nın sırdaşı, Kandil’in paydaşı, malum kişinin tekrar eski mevkisine oturtulması, kabulü mümkün olmayan ahlaki zafiyettir. Erdoğan, MİT’i kullanarak gücünü konsolide etmiş, Davutoğlu’nun havasını indirmiş, fason Başbakan’a patronun kim olduğunu uluorta göstermiştir. Aday olmasında ne mahsur gördü Sayın Cumhurbaşkanı, onu açıklamalı” dedi. MHP’deki başvuruların ilk gününde Genel Merkez’e gelerek Osmaniye’den milletvekili aday adayı olan Bahçeli, gazetecilerin sorularına verdiği yanıtta ve daha sonra yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

BAŞÖRTÜSÜ İSTİSMARI

“Kaçak ve karanlık Saray yalanın, yasağın, yozlaşmanın ve yolsuzluğun kirli anıtı haline gelmiştir. Cumhurbaşkanlığı makamını şahsi ihtiras ve hesaplarına vasıta yapan Erdoğan, ayırıcı, kutuplaştırıcı ve nifak üreten üslubuyla Türkiye’yi eritmektedir. AKP lehine 400 milletvekili turuna çıkan bu sahte zihniyet, bir kez daha başörtüsü istismarına sarılmış, yeniden Kabataş mizansenini tedavüle sokmuştur. Erdoğan Anayasa’yı defalarca çiğneyerek, ettiği yeminleri sayısız kere bozarak suç işlemiş, işgal ettiği makamın ağırlık ve saygınlığına gölge düşürmüştür.

Haberin Devamı

BAŞBAKANLIK ORTALIĞA DÜŞTÜ

Başbakanlık makamı ise ortalığa düşmüş, kimin elinde, kimin güdümünde, kimlerin hizmetinde olduğu belli olmuş, belleklere kazınmıştır. Erdoğan yıllardan beri aynı ezber, aynı takiye ve aynı iftiraları dillendirmekten yorulmamıştır. Her defasında başörtüsünün arkasına saklanmış, maneviyat sömürüsünden medet ummuş ve çıkar beklemiştir. Erdoğan ve hain kadrosunun verdiği hasar korkunç seviyelere ulaşmıştır. Türkiye, AKP’nin fiili darbe ve bölücü dayatmasıyla karşı karşıyadır.

TEK KİŞİNİN AVUCUNDA

Erdoğan’ın ayak oyunları, MİT’in başındaki şahısla tezgâhladığı psikolojik harekât sabır ve sinirleri aşırı ölçüde germiştir. Türkiye tek kişinin elinde ve avucundadır. Türkiye tek bir kişinin totaliter ve despotik heveslerinin tesirindedir. Bu devran bitmelidir, yoksa Türkiye kepenk indirecektir. Eğer ki, AKP komplosu, sonlanmazsa Türkiye Cumhuriyeti can çekişerek tarihten silinecek, Türk milleti kanlı bir iç kavgayla hem vatanından hem de varlığından olacaktır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!