İlk vukuatı değilmiş

Güncelleme Tarihi:

İlk vukuatı değilmiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 09:07

17 yaşındaki eşi F.D.’yi ormana götürüp dövmek, parmaklarını ısırıp etlerini koparmakla suçlanan 25 yaşındaki K.D.’nin, 2014 Aralık ayında da benzer bir suçlamayla karşı karışıya kaldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İlk vukuatı değilmiş
ANTALYA’da 9 aylık eşi tarafından feci şekilde dövülen 17 yaşındaki F.D.’nin yaşadıkları kamuoyunda infial yarattı. Hürriyet Akdeniz’in, “Dehşet serbest” manşeti ile duyurduğu haberden hemen sonra harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı şiddet mağduru genç kızın korumaya alınması için çalışma başlattı. Bakanlık ayrıca F.D.’nin psikolojik travma yaşayıp yaşamadığının tespiti için aile ile irtibata geçti.

İlk vukuatı değilmiş
Antalya bu vahşeti konuşuyor

OLAY İLK DEĞİLMİŞ
Olaydaki asıl skandalı bilgiyi ise F.D.’nin avukatı Salih Erbay verdi. Şiddetle suçlanan 24 yaşındaki K.D.’nin 2014 Aralık ayında da eşine şiddet uyguladığını ve bu olayın mahkemeye intikal ettiğini kaydeden Erbay, “Bu şahıs müvekkilime daha önce de şiddet uygulamış. Bu olayla ilgili Nisan ayında mahkemeleri var. Biz bu olayı da birleştirip boşanma davası açacağız” dedi.

Haberin Devamı

''TEDBİR KARARI ALINDI''
6 Mayıs tarihinde yaşanan olayla ilgili Bucak savcısına ifade verdiklerini anlatan Erbay, “Savcı Bey’e her şeyi anlattık. Zaten aile Kepez Sanayi Polis Merkezi’nde de ifade vermiş. Bu ifade sonrası şahıs hakkında 6824 sayı kanun hükümlerine dayanarak 1 aylık önleyici tedbir kararı alınmış. Tabi bunu uzaklaştırma olarak göremeyiz. Uzaklaştırma kararı mahkeme tarafından alınacak” diye konuştu.

''ADLİ KONTROL UYGULANABİLİRDİ''
Bucak’ta yaşananlardan sonra K.D.’nin serbest bırakılmasıyla ilgili de konuşan Erbay, şöyle dedi: “Savcı bey Bucak Devlet Hastanesi Acil Servisi’nin verdiği hayati tehlikesi yok şeklindeki rapora istinaden şahsı serbest bırakmış. Bu tarz işlerde farklı boyutlar ortaya çıktığında keşke tutuklansaydı diyebiliyoruz. Fakat bu olayda en azından adli kontrol hükümleri uygulanabilirdi.”

''BUNA ŞİDDET DENEMEZ''
Avukat olarak 17 yaşındaki F.D.’nin yaşadığı olayı aile içi şiddet olarak değerlendirmenin yanlış olduğunu belirten Erbay, “Bir insanı ormana götürüp ellerini ısırır, etlerini soyarsanız, o insanı saçından tutup sürükler, kaldırıma çarparsanız bu şiddet değil, işkencedir. Ben bu olaya işkence suçu gözüyle bakıyorum. Yaşananlar gerçekten korkunç” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!