F-4 değil pilotaj

Güncelleme Tarihi:

F-4 değil pilotaj
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2015 01:24

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan başkanlığında önceki gün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda toplanan Bakanlar Kurulu’na katılan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Malatya ve Konya’da birbiri ardına yaşanan F-4 kazalarıyla ilgili ayrıntılı bir sunum yaptı.

Haberin Devamı

Orgeneral Öztürk, Konya’daki kazada şehit düşen Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı’nın son derece tecrübeli pilotlar olduğuna da dikkat çekti, özetle şu bilgileri verdi: “Uçaklardan kaynaklanan bir sorun yok. Malatya gibi Konya’daki kaza da pilotaj hatası. Pilotlarımız düşman füzeden kaçış için dikine iniş manevrası yapıyordu. F-4 2020’ler hem bizim hem de İsrail’in modernize ettiği son derece donanımlı savaş uçaklarıdır.

Bombardıman için gerekli uçaklardır. Yoğun hava taarruzlarında gerekli olan bomba yükünü taşıma kabiliyetine sahipler. Dik inişli manevrada öyle bir an vardır ki, 10 saniye içinde uçağı toparlamanız lazım. Bu 10 saniye hayati önemde. Toparlama olmadığında kaza meydana geliyor. Bu eğitimi yapmak zorundayız. Yapmadığımız zaman bir savaş durumunda sürekli uçak kaybederiz. Bu uçaklardan vazgeçmemiz söz konusu değil. 2020’ye kadar envanterimizdeler. Keşif uçakları RF-4’lerden ise bir plan dahilinde vazgeçmeye başlayacağız. Dünya geneline baktığınızda eğitim uçuşları kazalarında Türkiye kötü bir konumda değil. ABD ve Mısır’daki eğitim uçuşlarında ölümlü kazalar daha yüksek. Türkiye eğitim uçuşları kazalarında dünyada ilk 5 içinde yoktur.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!