Güldal Mumcu’ya fiziki takibi HSYK takibe aldı

Güncelleme Tarihi:

Güldal Mumcu’ya fiziki takibi HSYK takibe aldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 18:51

ODATV soruşturması kapsamında avukat Turgut Kazan’ı dinleyen polislerin, olayı TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’yu fiziki takibe kadar götürüp tutanağa bağlamasına HSYK el koydu.

Haberin Devamı

Avukat Kazan’ın verdiği dilekçe üzerine TBMM Başkanı Cemil Çiçek gereği için HSYK’ya başvurmuştu. HSYK dinleme ve fiziki takiple ilgili savcılar Zekeriya Öz, Cihan Kansız ve kararı alan, uzatan hakimler hakkında inceleme başlattı. Çağlayan Adliyesi’nde HSYK Başmüfettişi ve müfettişine dün talimat üzerine ifade veren avukat Kazan “Bu savcı, hakim ve polis müdürleri yurttaşların güvencesi olmaları gerekirken, doğrudan suç örgütü olmuşlardır” dediğini aktardı. Güldal Mumcu, Turgut Kazan ve Altan Öymen’in eşleri ile bir restoranda yemek yerken fiziki takibe alındıklarını belgeleyen, 3 polisin imzaladığı tutanak Odatv dosyasından çıkmıştı.

HSYK İNCELEME BAŞLATTI

Güldal Mumcu’ya fiziki takibi HSYK takibe aldı

Haberin Devamı

ODATV soruşturması kapsamında üç yıl önce yapılan, iki savcının talebiyle aynı kişiler hakkında, aynı hakim tarafından iki ayrı dinleme kararı alınan dosyada skandal bir tutanak ortaya çıkmıştı. 3 polisin imzaladığı tutanağa göre TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu’nun ‘TBMM 004 resmi plakalı’ diye kayda geçilen makam aracıyla geldiği restoranda fiziki takibe alındığı anlaşılmıştı. Mumcu, avukatı Turgut Kazan, Gazeteci Altan Öymen ve eşleriyle yedikleri yemeğin adım adım kayda alındığı tutanağa gerekçe olarak “Suç örgütünün faaliyetlerinin tespit edilerek deşifresine yönelik yürütülen çalışma” deniliyordu. HSYK, takip ve dinleme kararları alan savcılar Cihan Kansız ve Zekeriya Öz ile hakimler hakkında inceleme başlattı.

ÇİÇEK’İN BAŞVURUSU ÜZERİNE BAŞLADI

Çağlayan Adliyesi’nde dün HSYK Başmüfettişi’ne ifade veren avukat Kazan çıkışta şunları söyledi:
“Bu inceleme, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verdiğimiz dilekçe üzerine ‘TBMM Başkan Vekilinin bile bu şekilde izlemeye alınması, tutanağa bağlanması ile ilgili sorumlular hakkında gereğinin yapılması’ için HSYK’ya yaptığı başvuru üzerine başladı. Organize Suçlar Müdürü Nazmi Ardıç’tan başlayarak, savcılar Zekeriya Öz ve Cihan Kansız ile izleme, dinleme kararı veren, uzatan tüm hakimler, bu işte rolü olan güvenlik mensupları TCK 220’ye göre bir suç örgütüdür. Bu kişiler yurttaşların güvencesi olmaları gerekirken doğrudan suç örgütü olmuşlardır; hem 220. maddeye göre, hem de yasanın kişisel verileri saklamayla ilgili 132’den 138’e kadar olan maddelerini ihlal etmişlerdir. HSYK’nın gerekli işlemi yapabilmesi için öncelikle haklarında soruşturma izni verilmelidir, dedik.”

Haberin Devamı

YEMEK YİYECEKLERİ BİLGİSİNİN ALINMASI ÜZERİNE!

Sicil numaraları yazılı 3 polisin imzaladığı tutanak şöyle: “...iletişimi dinleme tespit ve kayıt altında bulunan Turgut Kazan isimli şahıs, Altan Öymen ve Şükran Güldal Mumcu isimli şahıslarla beraber 02.11.2011 günü saat 19.00 sıralarında yemek yiyecekleri bilgisinin alınması üzerine.. Saat 19.15 sıralarında TBMM 004 resmi plaka sayılı siyah renkli aracın gelerek araçtan Şükran Güldal Mumcu isimli şahsın indiği, daha sonra Turgut Kazan ve Altan Öymen isimli şahısların eşleri olduğu değerlendirilen bayanlarla birlikte restoran önünde bekledikleri, Turgut Kazan isimli şahsın Şükran Güldal Mumcu isimli şahsı alkışlayarak karşıladığı ve selamlaştıktan sonra hep birlikte (restorana) girerek, sol tarafta kasa bölümüne yakın masada oturdukları ve yemek siparişi verdiklerinin görülmesi üzerine; saat 19.30 sıralarında fiziki takip ve tarassut çalışmalarına son verilmiş...”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!