Aydın Doğan: ‘Bütün partilere mesafemiz eşit’

Güncelleme Tarihi:

Aydın Doğan: ‘Bütün partilere mesafemiz eşit’
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2015 01:54

Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan dün, toplanan Doğan Yayın İlkeleri Kurulu toplantısında, grubun seçim döneminde ‘objektif yayıncılığını sürdüreceğini’ açıkladı.

Haberin Devamı

DOĞAN Yayın İlkeleri Kurulu toplantısı dün Hilton Oteli’nde Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın başkanlığında yapıldı. Aydın Doğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada Doğan Grubu’nun seçim döneminde “bütün siyasi partilere eşit mesafede duracağını” bildirdi.
Doğan, konuşmasında yeni bir seçim dönemine girilirken medya üzerinde çeşitli çevrelerden bütün seçimlerde olduğu gibi baskılar olabileceğini, kimilerinin az yer bulmaktan, kimilerinin ‘şuna fazla yer verdiniz’ şeklinde şikâyet edebileceğini ifade etti ve “Bazı medya kuruluşları bizi suçlayarak bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar, biz bu gayretlere prim vermeden doğru bildiğimiz şekilde objektif yayıncılığımızı sürdürme kararlılığı içindeyiz” diye konuştu. Doğan, “bütün bu eleştirilere rağmen objektif ve ilkeli biçimde bütün siyasi partilere eşit mesafede durarak yayın yapmaya özen gösterdiklerini ve bu tutumun devam edeceğini” ifade etti.

Haberin Devamı

SİSTEMLER KONUSUNDA TOPLUM BİLGİLENDİRİLMELİ

Doğan Holding Başkan Danışmanı Volkan Vural’ın yaptığı açıklamaya göre, Doğan açılış konuşmasında, 7 Haziran seçimlerinde başkanlık sistemi ve yeni anayasa konularının gündemi yoğun bir şekilde meşgul edebileceğini belirterek, “Medyanın bir sistemi topluma empoze etmek gibi bir görevinin olmadığını ama bu sistemler hakkında toplumu bilgilendirmesi gerektiğini” kaydetti. Vural’ın bilgilendirmesine göre, kurul üyeleri de gazete ve televizyon kanallarının gerek başkanlık gerekse parlamenter sistem hakkında toplumu aydınlatıcı bilgilendirici yayın yapmasının gereği üzerinde durdular.
Vural, “Toplumda bu düzenler hakkında ve özellikle dünyadaki örneklerine ilişkin çok yaygın bir bilgi olmadığını, tartışmalarının bir bilgi ortamında gerçekleşmesi gerektiğini ifade ettiler. Ayrıca Sayın Aydın Doğan’ın söylediği ve kurul üyelerinin de katıldığı gibi, burada önemli olan, sistemin adından çok demokrasinin daha da güçlenmesi için kuvvetler ayrılığı çerçevesinde denge ve kontrol mekanizmalarının nasıl güvenceye kavuşacağı meselesidir. Bu hususta önemli olanın, kuvvetler ayrılığı ilkesinin, denge ve kontrol mekanizmalarının, seçilecek herhangi bir sistemde güvence altına alınması olduğunu ifade ettiler” dedi. Toplantıda, Doğan Grubu yayın organlarında görev yapan okur ve izleyici temsilcileri de faaliyetleri hakkında kapsamlı raporlar sundular. Vural, “Görünen o ki, yayın ilkelerine uyum konusunda çok ciddi bir çaba var. Eleştiriler de gayet iyi bir şekilde karşılanıyor ve bunlara haklı ise haklı olduğu, haksız ise niçin haksız olduğu şeklinde bireysel planda yanıtlar veriliyor. Ayrıca gazetelerde de gerekli düzeltmeler yapılıyor. Bu bakımdan da performansın olumlu olduğunu, iyi bir durumda olduğunu söyleyebiliriz” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇÖZÜM SÜRECİ VE KADINA YÖNELİK ŞİDDET

Vural, hem CNN Türk hem de Hürriyet gazetesinin çözüm sürecini destekleyen bir tutum izlediklerini de belirttikten sonra Özgecan Aslan cinayetine atıfla “Kadına yönelik şiddetin önlenmesi hususunda grup olarak çok büyük bir çabamız var. Hassasiyetimiz var. Açtığımız kampanyalar var. Bu politikanın devam etmesi gerektiği hususunda mutabakat var” dedi.

Aydın Doğan: ‘Bütün partilere mesafemiz eşit’
TOPLANTIYA KATILANLAR

TOPLANTIYA katılan kurul üyeleri ve Doğan Grubu’nun okur-izleyici temsilcileri şöyle: Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, ODTÜ öğretim üyesi Prof. Feride Acar, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Yasemin İnceoğlu, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Bülent Çaplı, Teknik Direktör ve Futbol Yorumcusu Mustafa Denizli, Radikal Gazetesi Yazarı Altan Öymen, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Turgut Tarhanlı, eski Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Salih Tuğ, Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Aydın Uğur, Doğan Holding Başkan Danışmanı Büyükelçi Volkan Vural, eski TRT Genel Müdürü Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş, Doğan Yayın İlkeleri Kurulu Genel Sekreteri Afitap Pusat, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci, Hürriyet Okur Temsilcisi Faruk Bildirici, Posta Okur Temsilcisi Cem Kerpiççiler, Kanal D İzleyici Temsilcisi Burcu Eryılmaz, CNN Türk İzleyici Temsilcisi Yonca Baltaoğlu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!