Çetin Emeç mezarı başında anıldı

Güncelleme Tarihi:

Çetin Emeç mezarı başında anıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2015 12:17

7 Mart 1990'da uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Çetin Emeç, Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki kabri başında anıldı.

Haberin Devamı

Törene Çetin Emeç'in eşi Bilge Emeç, oğlu Mehmet Emeç, kızı Mehveş Emeç Birol, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteciler Uğur Dündar, Tufan Türenç, Fikret Ercan ve Orhan Erinç de katıldı.

Çetin Emeç mezarı başında anıldı

"BİZLER İÇİN ÖYKÜ VE HEDEF AYNIDIR"

Törende konuşan Sedat Ergin, Çetin Emeç'in ölümünün ardından çeyrek yüzyıl geçtiğini belirterek, "Bu az bir süre değil. Aradan çeyrek asır geçmesine karşın onun hatırasına saygı göstermenin bir anlamı var. Geçen zamanın onun ismini eskitemediğini, hatırasının güçlü şekilde zamana karşı durduğunu, yakınlarının ve meslektaşlarının ona olan sevgilerinin hiç azalmadığını gösteriyor. Bugün Çetin bey için onun geleneğini devam ettiren bizler için öykü ve hedef aynıdır. Ertesi günü iyi bir manşetle çıkabilmek. O manşetler bir ülkede demokrasi, ifade ve basın özgürlüğünün en güçlü tezahürüdür, en inandırıcı kanıtıdır" dedi.

Çetin Emeç mezarı başında anıldı

Haberin Devamı

"GERÇEK FAİLLER ORTAYA KONABİLMİŞ DEĞİL"

"Basın özgürlüğü işin temelinde doğru olduğu sürece istediğin manşeti atabilme özgürlüğüdür" diyen Ergin, "O manşeti atabilme özgürlüğü sıkça büyük bedeller gerektirir ülkemizde. Bu bedeller bazen çok yüksektir. O manşetleri atabilme özgürlüğü sıkça gazetecilerin hayatlarıyla ödedikleri büyük bedellerin de öyküsüdür bir bakıma. Yakın tarihimiz bu ülkenin büyük gazetecilerinin hedef oldukları suikastlerin de tarihidir. Bu ülkede gazeteci olmak bugün de aynı zamanda suikastlerde hayatını kaybetmiş meslek büyüklerinizin hatıralarını yaşatma sorumluluğunu da yükler size. Bu, Türkiye'de gazeteci olarak görev talimatınızın ayrılmaz parçasıdır. Bu çerçevede bugün Çetin beyin mezarı başında onu anarken Abdi İpekçi ve Uğur Mumcu da dahil olmak üzere suikastlere kurban giden bütün meslektaşlarımızın hatıralarını saygıyla anıyorum. Onlar şimdi hep birlikteler ve ne ilginçtir ki bütün bu cinayetlerde tetikçiler ceza alsalar da onların iplerini elinde tutan gerçek failler ortaya konabilmiş değil. Onu özlüyoruz, rahmetle anıyor ve bir kez daha yanı başında sevgimizi ifade ediyoruz" diye konuştu.

Haberin Devamı

"KEŞKELERLE GEÇEN BİR ÇEYREK ASIR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Emeç'in oğlu Mehmet Emeç ise, " Keşkelerle geçen bir çeyrek asır olduğunu düşünüyorum. Keşke böyle olaylar yaşanmasaydı. Aileler böyle değerli insanları kaybetme durumunda olmasalardı. Tetikçiler değil yaptıranlar bulunsaydı. Keşke yaşanmasıydı. Ama dediğim gibi keşkelerle geçen 25 yıl olmasına rağmen biz gururluyuz, güçlüyüz ve onurluyuz. Dostlarımız sağolsun" şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Çetin Emeç için dua edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!