Fıtratta yok

Güncelleme Tarihi:

Fıtratta yok
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2015 01:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, düşen askeri uçaklarla ilgili, “Yeni uçaklar almanız gerek. ‘Kaza oldu, pilotlar öldü, bu işin fıtratında varmış...’ Yok efendim, bu işin fıtratında yoktur” dedi.

Haberin Devamı

Abdullah Gül’ün adaylığı konusuyla ilgili de, “AKP, öyle anlaşılıyor ki Davutoğlu’ndan çok memnun değil, yeni alternatif arayışlarına girmişler” diyen Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularına özetle şu yanıtları verdi:

'ÖZÜR DİLEYEREK SÖYLÜYORUM, AŞAĞILIK İFADELER'

“(İstanbul Milletvekili Umut Oran’ın Twitter’dan aldığı döküm) Bir dönem eski Genel Başkan Deniz Baykal’ın İsviçre’de banka hesaplarının olduğu da söylendi. Başvuruldu, böyle bir hesabın olmadığı ortaya çıktı. Bu iddiayı ortaya atanlar utandı mı, Allah’tan korktular mı bilmiyorum. Umut Oran’la ilgili gerçekten özür dileyerek söylüyorum ama çok aşağılık ifadeler, iftiralar atıldı, o da ilgili kurumlara başvurdu. Bakın bizim tavrımız demokratik bir tavır. Atılan bir iftirayı açıkça çürütebiliyoruz, yargıya başvurabiliyoruz. Başvurmakta da kararlıyız. Bu iftiraları atanlardan hesabını soracağız.

Haberin Devamı

Benim merak ettiğim şu: Benzer iddialar AKP yöneticileri hakkında ortaya konulduğunda neden onlar ilgili kurumlara başvurmuyorlar? Çünkü iddiaların doğru olduğunu onlar da biliyorlar. İftiralar bize atıldığında biz bunu bütün belgeleriyle, dokümanlarıyla kanıtlıyoruz ve bunların yalan olduğunu söylüyoruz.

BABANIN SÖZÜNE BAKIN

Fıtratta yok

(Konya’da düşen askeri uçak ve F-4’ler hakkında) Bir şehit babasının söylediği cümleyi asla unutmayalım, ‘Kendinize kaçak saray yaptıracağınıza yeni uçak alın’ diye. Eski uçaklarla pilotları uçuruyorsunuz sonra kazalar oluyor, sonra bunu da işin doğasına bağlıyorsunuz. Hayır işin doğasında değil bu. Sizin kendi ordunuzun ihtiyaçlarına uygun yeni uçaklar almanız gerekiyor. ‘Kaza oldu, pilotlar öldü, bu işin fıtratında varmış.’ Yok efendim, bu işin fıtratında yoktur. İşin fıtratında olan insanın aklını kullanmasıdır. Bunlar akıllarını kullanmak istemiyorlar, halkı kandırmak istiyorlar.

BASKILARI BİLİYORUZ

(Başbakan Davutoğlu’nun CHP’ye kapatma davasıyla ilgili ‘Mağduriyet edebiyatı yapmasınlar, biz böyle bir şeye geçit vermeyiz’ sözlerinin anımsatılması üzerine) Onun geçit verip vermemesi, bizim için çok önemli değil, biz hakkımızı her yerde, her ortamda ararız. Yapılan baskıları gayet iyi buluyoruz.”

Haberin Devamı

8 Mart karanfili

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Akyurt ilçesindeki Güleçler Çorap Fabrikası’nda incelemelerde bulundu. Fabrikada çalışan işçilerle sohbet eden Kılıçdaroğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadın işçilere ve kendisini izleyen gazetecilere kırmızı karanfil verdi. Kılıçdaroğlu öğle yemeğini de işçilerle birlikte yedi. Selahattin SÖNMEZ / ANKARA

Birlikte uğurladılar

Fıtratta yok


GAZETECİ Ünal İnanç’ın cenazesi, Kocatepe Camisi’nde kılınan namazın ardından Cebeci Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. İnanç için Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, ailesi, yakınları ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Meclis Başkanı İsmet Sezgin, bazı eski bakanlar, emekli Orgeneral Hurşit Tolon, yazar Yalçın Küçük de katıldı. Ünal İnanç’ın oğulları Cüneyt, Ömer, Özgür İnanç, kızı Necla Zeren ve kardeşi Ural İnanç, taziyeleri kabul etti. Polis-adliye muhabirlerinin duayeni gazeteci İnanç, 1959’da Akis Dergisi’nde muhabir olarak meslek hayatına başlamıştı. Anka, THA, Vatan, Millet, Milliyet, Ayrıntılı Haber, Dünya, Söz, Sabah, STV, ART, Kanal 6 ve Ulusal Kanal gibi birçok medya kuruluşunda çalışan İnanç, 5 Ağustos 2013’te İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından karara bağlanan Ergenekon davasında 19 yıl hapis cezasına çaptırılmıştı. Ancak sağlık durumu ve yaşı dikkate alınarak İnanç adli kontrol şartları kapsamında serbest bırakılmıştı. ANKARA


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!