Yavrum göğün kartalıydın

Güncelleme Tarihi:

Yavrum göğün kartalıydın
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2015 01:46

KONYA’da düşen askeri uçakta şehit olan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Tanış (34) ile Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Mustafa Delikanlı (33) önce Eskişehir’de, ardından da memleketleri Ankara ve İstanbul’da düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı. Şehit pilotlar için dün sabah görev yaptıkları Eskişehir’deki Muharip Hava Kuvveti ve Füze Savunma Komutanlığı’na bağlı 1’inci Ana Jet Üs Komutanlığı’nda askeri tören düzenlendi.

Haberin Devamı

Şehit Tanış’ın İngilizce öğretmeni olan eşi Sena Tanış, törende eşinin fotoğrafına ardından da tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Tören sonrası cenazeler C-130 tipi askeri uçakla gönderildi. Şehit Tanış için Ankara Kocatepe Camisi’nde düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile çok sayıda asker katıldı. Cenaze namazının ardından tören yerine Çiçek’in kolunda gelen ve tören sırasında da Gök’ün koluna giren baba Tanış’ın ağıtları yürekleri dağladı. Baba Tanış oğlunun ardından, “Yavrum göğün kartalıydın. Kuzum yaktın beni. Aslanım benim nereye gidiyorsun” diye bağırdı. Şehit Tanış’ın cenazesi Cebeci Şehitliği’nde toprağa verildi. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk gazetecilerin sorularını “Bırakın acımızı yaşayalım” sözleriyle yanıtsız bıraktı.

Haberin Devamı

PENCEREDEN VEDA

Şehit Delikanlı’nın cenazesi de dün Ataköy 5’inci Kısım Camisi’nde ikindi sonrası kılınan cenaze namazının ardından düzenlenen askeri törenle Edirnekapı Hava Şehitliği’nde toprağa verildi. Delikanlı’nın cenaze namazını İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Delikanlı’nın cenazesi helallik alınması için cenaze töreni öncesi baba ocağına getirildi. Bir süre önce kalp ameliyatı geçiren baba Mehmet Delikanlı oğluna son kez evinin penceresinden baktı. Baba Mehmet Delikanlı, Eskişehir’deki törene gidemedi, oğlunun Ataköy 5’inci Kısım Camisi’ndeki cenazesine katılamadı. Pencereye çıktı. Oğlunun cenazesine hüzünlü gözlerle baktı. Daha fazla dayanamadı, kendini geri çekti.
Kemal ATLAN - Hakan TÜRKTAN / DHA Sefa ÖZKAYA / İSTANBUL

Teknik arıza izi yok
ASKERİ kaynaklar, kazayla ilgili “Kaza kırım ekibi Malatya’daki iki uçağın yanı sıra Konya’da düşen uçakta da inceleme yaptı. Ekiplerin ilk tespitlerinde uçaklarda teknik bir arızanın izine rastlanmadı” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Erdoğan’dan F-4 yanıtı Değerlendirilir

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, peşpeşe yaşanan kazaların ardından tartışma konusu olan F-4’lerin envanterden çıkarılmasıyla ilgili şunları söyledi: “Genelkurmay Başkanımız ile dün (önceki gün) görüştüm. Tabii gündemimizde şüphesiz ki ağırlıklı olarak bu konu vardı. Tabii bu konuyla ilgili olarak buradaki hata nedir, ne değildir; bir pilotaj hatası mıdır, teknik midir yoksa meteorolojik midir? Bütün bunların değerlendirmesini yaptıktan sonra işin nihai kararı verilecektir. Şu anda o karar verilmeden burada bu tür bir şeyi söylememiz yanlış olur ama bu işin değerlendirmeye tabi tutulacağını... Bu uçaklardan elimizde 47 tane var, o çalışmayı yaptıktan sonra nihai karar verilecektir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!