Fatma Nur Çelik'in adı Antalya'da yaşatılacak

Güncelleme Tarihi:

Fatma Nur Çelikin adı Antalyada yaşatılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2015 10:17

Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Kepez ilçesinde yeni açılan imam hatip ortaokuluna, İstanbul'da öldürülen üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik'in isminin verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, yaptığı yazılı açıklamada, kadına yönelik şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını ifade etti. Eğitimciler olarak hiçbir öğrencilerinin zarar görmesini istemediklerini belirten Gülay, açıklamasında, "Öğrencinin başına gelen kötü bir olayda bizlerin de canı yanar. Çünkü onlar anne ve babalarının çocukları olduğu gibi bizlerin de çocuklarıdır" ifadesini kullandı. Üniversite öğrencisi Fatma Nur Çelik'in 2012 yılında İstanbul'da evinde uğradığı saldırı sonucu yaşamını yitirdiğini hatırlatan Gülay, Çelik'in isminin Kepez ilçesi Teomanpaşa Mahallesi'nde yapımı tamamlanan 24 derslikli imam hatip ortaokuluna verilmesi kararı aldıklarını açıkladı.
Fatma Nur Çelik'in babası Ali Çelik ile görüşerek olurunu aldıklarını belirten Gülay, baba Çelik'in okula donanım ve malzeme desteğinde bulunacağını söylediğini aktardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!