Bu anlayışla barış gelmez

Güncelleme Tarihi:

Bu anlayışla barış gelmez
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 01:31

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Dolmabahçe Sarayı Başbakanlık Ofisi’nden yapılan PKK’nın silah bırakması ve Çözüm Süreci’yle ilgili açıklama konusunda, “Bu anlayışla ben barışın geleceğine inanmıyorum. Güvensizlik üzerine inşa edilen bir süreç, Türkiye’ye barış getirmez” dedi. Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SEÇİM İŞBİRLİĞİ VAR Açıklamanın hemen arkasından, ‘Barışın önündeki en büyük engel, AKP’dir’ açıklaması yapıldı. AKP kanadından açıklama yapıldı, ‘En büyük engel HDP’dir’ diye. Açık ve net söyleyeyim: AKP ile HDP arasında bir seçim işbirliği var ve bu işbirliğini götürmek istiyorlar.

HÜRRİYET’TEN İYİ GAZETECİLİK

(Hürriyet’in önceki gün manşetine taşıdığı ‘10 maddenin şifreleri’ başlıklı haberine ilişkin) Bu açıklamayı 10 maddeyle şekillendirdiler. 10 maddeyi de okudum. İçinde, ‘Özgürlük, barış’ diyor. Soyut kelimeler, bunlara karşı çıkacak halimiz yok. Özgürlük, barış geldi de biz karşı mı çıktık? Peki bu şifreli metnin arkasında ne var? Onu bilen var mı? Onu biz bilmiyoruz. Hürriyet iyi bir gazetecilik yaptı, 10 maddenin şifrelerini yazdı. Bir gazeteci arkadaşımız 10 maddenin şifrelerini yazdı.

SORUNU ÇÖZMEK İÇİN

4 ŞART Bu sorunu çözmek isteyenler 4 şarta uymak zorundadır. 1; samimi ve dürüst olacaksınız. Samimi ve dürüst değiller. 2; gizli kişisel bir ajandanız olmayacak. İki tarafın da gizli, kişisel ajandaları var. 3; millete izah edemeyeceğiniz angajmanlara girmeyeceksiniz. Olduğu anlaşılıyor ki açıklama yapmaktan korkuyorlar. 4; CHP’ye ve diğer muhalefete bilgi vereceksiniz. Bu dört şarta uyarsanız bu sorunu çözme noktasında sağlıklı bir iradeyi ortaya koyarsınız. Bu dört şart uygulanıyor mu? Hayır. Tam bir aldatmaca, seçim yatırımı. Bütün aydınlara, kendisini solcu görüp, etnik kimlik üzerinden siyaset yapanlara, hepsine sesleniyorum: Türkiye’nin en temel sorununu CHP çözer.

BARAJ İÇİN ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİNİ DESTEKLERİZ


Seçim barajı demokrasinin önündeki en ciddi engeldir. Hükümetin bu yönde vereceği bir teklife her türlü desteği sunacağız. Bu konudaki Anayasa değişikliğine bile onay vereceğiz. Yüreğiniz varsa gelin.

Haberin Devamı

Gazetelere el koymayacağız

-KILIÇDAROĞLU, konuşmasının bir bölümünde de medyaya değinerek, şöyle dedi: “Bugünlerde ‘havuz medyası’ diye tanımlanan bazı gazeteleri telaş aldı. Onlar CHP’ye saldırdıkça, bizim iktidar yolumuz açılıyor. Biraz daha saldırmazsanız namertsiniz siz. (CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin’in ‘Biz iktidar olduğumuzda onların gazetelerine el koyacağız’ sözlerini kastederek) Öyle bir şey yok. Hiç kimsenin gazetesine el koymayacağız, herkes özgürce yayınını yapacak. Ama bir şeyi kesinlikle yapacağız. O gazetelere giden hortumları, sözüm söz keseceğiz. Devletin bankalarından götürüyorsunuz, bankaların genel müdürüne telefon ediyorsunuz babanızın çiftliği gibi ‘Oğlum Süleyman 2 milyon gönder’ diye. Bunları keseceğiz, vatandaş okuyorsa ayakta kalırsın, okumuyorsa zaten gümbürdeyip gidersin sen.”


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!