Bir ‘Damla’ hayat koca bir ihmal

Güncelleme Tarihi:

Bir ‘Damla’ hayat koca bir ihmal
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2015 01:31

MERSİN’de 4 ay önce ikinci çocuğu Damla’yı dünyaya getiren İlknur Arslan (27), ay başında bir restoranda garson olarak işe başladı. Genç kadın, önceki gün Damla’yı işsiz eşi Yıldırım Arslan’la (30), diğer kızı Y.’yi (2.5) de dedesi Enver Erseçkin’e bırakarak işe gitti.

Haberin Devamı

İddiaya göre, Yıldırım Arslan da bir süre sonra Damla’yı yalnız bırakarak iş aramaya çıktı. Saat 18.00’de dönen baba Arslan, kızını yatağında hareketsiz buldu.

‘YURT DEDİM, DÖVDÜ’

Bir ‘Damla’ hayat koca bir ihmal

Bebeğin öldüğünün eve gelen ekiplerce belirlenmesinin ardından Arslan çifti, ‘tedbirsizlik sonucu ölüme neden olmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. İlknur Arslan ifadesinde, “Sabah süt dolu biberon bırakarak eşime ‘İşe gidiyorum, çocuğa iyi bak’ dedim. Olayı işyerime gelen polisten öğrendim. Daha önce çocuğuma bakamayacağımızı ve devlet yurduna vermemiz gerektiğini eşime söylemiştim. Bunun için beni birkaç kez dövdü. Ben şikâyetçi olunca, mahkeme kendisine bir süre evden uzaklaştırma vermişti” dedi.

Haberin Devamı

‘İŞ ARAMAYA ÇIKTIM’

5 gün önce de Damla’yı yalnız bıraktıklarını anlatan Yıldırım Arslan ise şöyle konuştu: “Biberonla süt içiyordu. Hava almak üzere dışarı çıktım. 2 saat sonra eve döndüğümde uyuyordu, dokunmadım. Saat 15.30’da iş aramak için tekrar evden ayrıldım. Nasıl öldüğünü bilmiyorum.”

‘Çocuğum ölmedi ki’

Anne İlknur Arslan, gazetecilerin ‘Vicdanınız sızlıyor mu’ sorusuna ‘Benim çocuğum ölmedi ki’ yanıtını verdi. Yıldırım Arslan tutuklanırken, İlknur Arslan serbest bırakıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!