Kadınlara özel otobüs seferleri başladı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlara özel otobüs seferleri başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 14:21

Üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın ölümünden sonra konuşulan “Pembe Otobüs”, Şanlıurfa Belediyesi tarafından Harran Üniversitesi’nde hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Harran Üniversitesi Osmanbey Kampüsü’nde okuyan ve Karaköprü Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan kız öğrenciler için körüklü otobüsün kullanıldığı ‘Ekspres Osmanbey Kampüsü’ hattı açıldı. Yeni açılan hat ile öğrencilere hızlı ve konforlu ulaşım sağlandığı belirtilen belediye açıklamasında, şunlara yer verildi: “Sabah saat 07.00’de yurdun önünden kız öğrencileri alan 150 yolcu kapasiteli 18 metre uzunluğunda, 4 kapılı körüklü otobüs hiç bir durakta durmadan Çevik Kuvvet Kavşağı, çevre yolu ve Mardin yolu üzerinden Osmanbey Kampüsü’ne gidiyor.

Konforlu bir yolculuk yapmanın keyfini yaşayan öğrenciler, yolculuk sırasından teknolojik aletlerini beş noktada bulunan USB girişli aparattan şarj ederken, isteyen kablosuz ağdan internette sörf yapabiliyor. Ayrıca otobüsün içinde bulunan plazmadan da televizyon izleyebiliyorlar.” denildi.

Haberin Devamı

PEMBE OTOBÜS NEDİR?
Pembe Otobüs, ilk olarak Mexico City’de toplu taşımalardaki tacizi engellemek için sefere konulan sadece kadınların kullandığı otobüslere deniyordu. Türkiye üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın tecavüz girişiminin ardından yakılarak öldürülmesinin şokunu yaşarken, İstanbul Şehir Üniversitesi Sosyoloji bölümü öğretim üyesi Nurullah Ardıç’ın twitter hesabından paylaştığı Pembe Otobüs mesajı sosyal medyada ciddi tepkiye neden oldu: “Taciz/tecavüz olaylarını ideolojikleştirmek yerine daha anlamlı/faydalı sonuçlar çıkaralım: Kadınlara özel, ‘pembe otobüs’ uygulaması gibi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!