Yeniden görüşerek düzeltiriz

Güncelleme Tarihi:

Yeniden görüşerek düzeltiriz
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2015 02:00

ÇÖZÜM Süreci’nde PKK’yı silah bırakma aşamasına götürebilecek çağrının ardından İç Güvenlik Paketi’nde kavgaya neden olan bazı maddelerle ilgili ‘tekrir-i müzakere (yeniden görüşme)’ hazırlığı başlatıldı.

Haberin Devamı

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile partinin hukukçu kurmayları, dün yeniden görüşülmesini istedikleri maddeler üzerinde değişiklik önergeleri hazırladılar. Tasarının Genel Kurul’da kabul edilen ilk 2 bölümü hakkındaki önergeler, iktidar yönetimince değerlendirildikten sonra yine Genel Kurul’da ‘tekrir-i müzakere’ gündeme gelecek. HDP yöneticileri, CHP ve MHP yönetiminin tasarının tümden komisyona geri çekilmesini talep ettiğini, kendilerinin ise Genel Kurul’da değişiklik yapılmasına sıcak baktıklarını vurguladılar. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal da, “Hem MHP, hem CHP, hem HDP’nin çekinceleri varsa maddeler üzerinde somut bir şekilde oturup konuşmaya açığız. Tekrir-i müzakere dahil olmak üzere bunları düzeltiriz. İtirazları varsa çağrılarımız son derece açık. Önerilerini getirirler, biz de bu önerileri beraberce müzakere ederiz. Belli bir mutabakat oluştururuz ve yasalaştırırız” dedi.

ELİTAŞ: MUHALEFET TERÖRİZE ETTİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da, tasarının komisyona geri çekilmesinin söz konusu olmadığını vurgulayarak şöyle konuştu: “Sabırla ve metanetle İç Güvenlik Paketi’ni sonuna
kadar geçirmeye kararlıyız. HDP, diğer partileri hipnotize etti. TBMM’de şiddet ve terörizm hâkim olmaya başladı. Meclis başkanvekillerine aşırı saldırı var. Ahlaka sığmayan, insanlıkla bağdaşmayan çok ciddi, sert psikolojik saldırılarla karşı karşıya kaldılar ve hiç görmediğimiz, duymadığımız bir şekilde Meclis başkanvekillerine şiddet uygulamaya başladılar. Terörize edilmiş grupların Meclis başkanvekillerini engellemeye çalıştıkları, İçtüzüğün rafa kaldırıldığı bir durum uygulanıyor. Bu, HDP’nin söylemleri ile değişecek bir iş değil. Yumuşama tarzı gösterirlerse memnuniyet duyarız. Genel Kurul’da 33 maddeyi bitirdik. Genel Kurul’da kabul edilen 33 maddenin komisyona geri çekilmesi mümkün değil.”

5 NİSAN’A KADAR GECE GÜNDÜZ

AK Parti, dün kabul edilen önergeyle Meclis’in seçime kadarki çalışma takvimini belirledi. Genel Kurul, 23 Mart’a kadar hafta sonları hariç saat 24.00’e kadar çalışacak. 23 Mart-5 Nisan arasında da hafta sonları da dahil çalışmalar, kesintisiz devam edecek.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!