Sosyal medya Yaşar Kemal için 'yas ilanı' istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sosyal medya Yaşar Kemal için yas ilanı istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2015 01:34

Yaşar Kemal'in hayata gözlerini yummasıyla birlikte sosyal medyada en çok konuşulan konu efsane yazar oldu. Kullanıcılar, "Suudi Kral Abdulaziz'in ölümü sonrası yas ilan edilen ülkede Yaşar Kemal'e yas ilanı yok mu?" diyerek tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Türk edebiyatının efsane ismi Yaşar Kemal’i bugün kaybettik… 92 yaşında yaşarken efsane olan Yaşar Kemal, hayata gözlerini yumduğu andan itibaren sosyal medyada binlerce tweet atıldı. Twitter’da dünya genelinde trend listesinde ilk sırayı alan edebiyatçımız için sosyal medyada “Yaşar Kemal için yas ilan edilsin” hashtag'i oluşturuldu.



Sosyal Medya Yaşar Kemal’i konuşuyor. 92 yaşında hayatını kaybeden efsane edebiyatçı, Twitter başta olmak üzere sosyal medyanın en çok konuşulan konusu oldu. Daha sonra ise #YaşarKemalİçinYasİLanEdilsinhashtag’i oluşturuldu. Bu hashtag bir anda Twitter’ın en çok kullanılan hasgtag’lerinden biri haline geldi.

Haberin Devamı



SUUDİ KRAL İÇİN YAS İLANINA TEPKİ
Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud'un vefatı sebebiyle 24 Ocak'ta bir günlük milli yas ilan edilmişti, Twitter kullanıcıları,bunu hatırlatarak “Suudi krala yas var, Yaşar Kemal’e yok mu?" diyerek tepki gösterdi.

Bir kütüphane yandı...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!