Haberal’ın doktorlarına beraat istemi

Güncelleme Tarihi:

Haberal’ın doktorlarına beraat istemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2015 01:51

ERGENEKON davasının sanıkları arasında yer alan CHP milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın tutuklu yargılanırken tedavisinin ayakta yapılabileceğine dair raporu 1 yıl sonra mahkemeye gönderen, o tarihte İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü’nde görevli 4 doktorun da arasında bulunduğu 8 kişi hakkında açılan dava karar aşamasına geldi.

Haberin Devamı

İstanbul 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya Ergenekon’a üye olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek suretiyle örgüt üyeliği suçundan 7.5 yıldan 15 yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Cengiz Çeliker, Prof. Dr. Zerrin Yiğit, Prof. Dr. Nuh Nazmi Gültekin, Prof. Dr. Erhan Kansız ile Haberal’ın hastanede refakatçısı olan Muhammet Lütfullah Hüsrev katıldı.

ÖRGÜTTEN BAHSEDİLEMEZ

Duruşma savcısı Sait Kunt, suç tarihi olarak belirtilen 17 Nisan 2009 ile 22 Kasım 2010 tarihleri arasında Ergenekon silahlı terör örgütü varlığının herhangi bir mahkeme kararı ile sabit olmadığına dikkat çekti. Savcı Kunt, bugün itibari ile de kapatılan İstanbul 13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının temyiz aşamasında bulunduğunu ifade etti. Bu nedenle suç tarihinde mahkeme kararı ile sabit olan bir örgüt yapısından bahsedilemeyeceği için sanıkların örgüte yardım etmelerinin fiilen mümkün olmadığını belirtti. Sanıkların silahlı terör örgütüne üye olmadan yardım etmek suçundan ayrı ayrı beraatlerini istedi. Mütalaaya ilişkin son savunmaları sorulan sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini istedi. Duruşma ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!