17 yıl hapisle aranıyordu

Güncelleme Tarihi:

17 yıl hapisle aranıyordu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 16:05

İstanbul’da, hakkında açılan çete davasında 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılan Sait Yalap, Küçükçekmece’de yolda yürürken yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da, 2000 yılında düzenlenen çete operasyonunda Sait Yalap ve 6 kişi yakalandı. Uzi’nin de arasında bulunduğu 4 silah ele geçti. Yalap ve adamları, fidye amaçlı adam kaçırma suçunun da arasında bulunduğu suçlardan yargılandı.
Sait Yalap ve adamları ile ilgili görülen dava geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Sait Yalap, “Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma, yol kesmek suretiyle silahla birden fazla kişi ile yağma-cebir veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 17 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hakkında 4 ayrı yakalama emri bulunan Sait Yalap’ın yakalanması için çalışma başlattı. Bir süre devam eden çalışmada, Yalap’ın Küçükçekmece’de olduğu belirlendi. Harekete geçen ekipler Yalap’ı önceki gün yolda yürürken gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından tutuklanan Yalap cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Operasyon yapıldığı dönemde, Yalap ve adamlarının fidye amaçlı 10 kişiyi kaçırdıkları iddia edilmişti. Arjantinli ‘Anton’ adlı bir müteahiti polisin aradığı bir kadını kullanarak kaçırdıkları, TEM’de iplik yüklü bir kamyonu otostop yaparak durdurdukları, el koydukları ve içindeki malları sattıkları öne sürülmüştü. Çetenin ayrıca bir oto galeri sahibini kaçırdıkları ve 1 milyon lira para aldıkları iddia edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!