Çarpışma yok

Güncelleme Tarihi:

Çarpışma yok
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2015 01:33

GENELKURMAY Başkanlığı iki keşif uçağının düşmesi sonucu 4 subayın şehit olduğu kazanın nedeninin tespiti için adli, idari ve teknik araştırma başlatıldığını açıkladı.

Haberin Devamı

Yapılan ön incelemede kazanın çarpışma ya da dış etkenden kaynaklanmadığı ancak uçakların düşük irtifada seyir halinde oldukları belirtildi. Genelkurmay’ın açıklaması şöyle:

“24 Şubat 2015 günü meydana gelen kazada kaybettiğimiz her iki RF-4E/TM uçağı da 2013 yılında tamamlanan Işık Projesi çerçevesinde yapısal yenileme ve aviyonik modernizasyona tabi tutulmuşlardır. Uçakların kullanım ömürleri, periyodik olarak yapılan bir dizi teknik testi takiben belirlenmektedir. Modernizasyona tabi tutulmuş olmalarına rağmen teknik testler ışığında kullanım ömrünü doldurduğu tespit edilen uçaklarımız, kullanım dışı bırakılmaktadır. İlk incelemelerde, uçaklarımızın herhangi bir dış etkiye maruz kalmadığı, havada çarpışmadığı ancak irtifalarının uçtukları bölge için daha önceden tespit edilmiş emniyetli uçuş irtifasının altında kaldığı değerlendirilmektedir. Soruşturmada elde edilen detaylı bulgu ve sonuçlar kamuoyu ile paylaşılacaktır.”

Haberin Devamı

Kazağıyla geldi

Çarpışma yok

MALATYA’da F-4 savaş uçaklarının düşmesi sonucu şehit olan Pilot Üsteğmen Yasin Atalay (28) için dün İstanbul’da Üsküdar Selimiye Camisi’nde tören yapıldı. Kayseri’den gelen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı da törene katıldı. Şehit eşi Neslihan Atalay cenaze boyunca eşinin kazağını hiç bırakmadı. m Eyüp SERBEST/İSTANBUL

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!