Atalay'dan Gül'ün adaylığı ile ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

Atalaydan Gülün adaylığı ile ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 17:47

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'den milletvekili adayı olup olmayacağı sorularını cevapladı.

Haberin Devamı

Atalay, AK Parti Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam yapılan MYK toplantısının ana gündem maddesinin seçim ve seçim hazırlığı olduğunu belirterek, aday adaylarının gözden geçirildiğini söyledi. AK Parti'nin en fazla başvuru yapılan, en çok aday adayı bulunan parti olduğuna dikkati çeken Atalay, toplam 6 bin 223 kişinin aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu bunlardan 5 bin 183'ünün erkek, bin 40'ının kadın, 583'ünün de engelli olduğunu bildirdi.

Aday adaylarının eğitim, yaş ve meslek durumlarına ilişkin bilgiler veren Atalay, bu hafta sonu 85 seçim bölgesinde teşkilat temayül yoklaması yapılacağını, 6-15 Mart tarihlerinde genel başkan yardımcılarının başkanlığında oluşturulan alt komisyonların, 23 Mart-6 Nisan'da da üst kurul çalışmalarının yapılarak, adayların tespit edileceğini bildirdi.

Haberin Devamı

"KENDİ İFADELERİNDEN ÇIKARDIM"

Aday belirlemede, teşkilat yoklaması ve kamuoyu yoklamasının yanı sıra şehirlerde sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de görüşlerini alacaklarını belirten Atalay, seçim için söylem, slogan, bilboard, televizyon ve gazete reklamları ve şarkılarla çok büyük bir kampanya hazırlığında olduklarını kaydetti.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün AK Parti'den milletvekili adayı olup olmayacağı sorusu üzerine Atalay, Gül'ün böyle bir niyeti olmadığını daha önce söylediğini hatırlatarak, "Adaylığı falan söz konusu değildir diye düşünüyorum, kendi ifadelerinden çıkardığım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!