Afganistan'daki şehit ateşi Samsun'a düştü

Güncelleme Tarihi:

Afganistandaki şehit ateşi Samsuna düştü
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 15:23

Afganistan'ın başkenti Kabil'de bomba yüklü araçla düzenlenen intihar saldırısında şehit olan 38 yaşındaki Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül'ün Samsun'daki baba evine ateş düştü. Oğlunun acı haberiyle yıkılan baba, "Oğlum kimseye zarar vermeyecek, dört dörtlük bir insandı. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Haberin Devamı

Afganistan'ın başkenti Kabil'de Büyükelçi İsmail Aramaz'ı almak üzere Türk Görev Kuvvet Komutanlığı'ndan Türk Büyükelçiliği’ne giderken Taliban tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda Piyade Uzman Çavuş Adem Şengül şehit oldu.

ŞEHİDİN EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ / Foto Galeri

Afganistandaki şehit ateşi Samsuna düştü

Aslen Amasya'nın Gümüşhacıköy nüfusuna kayıtlı olan şehidin Samsun’un İlkadım ilçesi Adalet Mahallesi'nde yaşayan 79 yaşındaki babası Hüseyin ve 63 yaşındaki annesi Döndü Şengül'e acı haber askeri personeller tarafından verildi.

Afganistandaki şehit ateşi Samsuna düştü

Acılı annesi gözyaşlarına boğuldu

Haberin Devamı

Oğlunun acı haberiyle yıkılan baba Hüseyin Şengül, "Oğlum kimseye zarar vermeyecek, dört dörtlük bir insandı. Allah mekanını cennet etsin" dedi.

Eşi Nurgül ve 5 yaşındaki oğlu Eren'le İstanbul'da yaşayan şehit Adem Şengül'ün Afganistan'a 2 ay önce gittiği belirtilirken, acı haberi alan eşinin Samsun'a geleceği öğrenildi.

Şehit Adem Şengül’ün naaşının yarın cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Amasya'nın Gümüşhacıköy ilçesi Korkut Mahallesi'nde bulunan aile kabristanlığında toprağa verileceği öğrenildi.




CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AFGANİSTAN CUMHURBAŞKANI İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ
CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, bugün Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani ile bir telefon görüşmesi yaptı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, telefon görüşmesinde Gani, Kabil'de bir Türk astsubayının şehit olmasına neden olan bombalı saldırıyla ilgili olarak Erdoğan'a bilgi verdi. Başsağlığı dileğinde bulunan Gani'nin, olayın aydınlatılması için gereken her şeyin yapılacağını, bilgilerin paylaşılacağını, bu hususta her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirttiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Türkiye'nin konuyla ilgili her türlü yardıma hazır olduğunu söylediği kaydedildi. Eşref Gani'nin görüşme vesilesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü de kutladığı belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!