Şehit pilot Atalay son yolculuğuna uğurlandı

Güncelleme Tarihi:

Şehit pilot Atalay son yolculuğuna uğurlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 13:11

Malatya'da eğitim uçuşu sırasında düşen F-4 tipi savaş uçağında şehit olan Üsteğmen Yasin Atalay (28) için Üsküdar Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Hava, Deniz, Kara ve Kandarma Komutanlığı'nı temsilen çok sayıda askerin ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törende, şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı.Neslihan Atalay, şehit eşini tabutunu öperek şehidini uğurladı.

Haberin Devamı

Eğitim uçuşu için bağlı olduğu birlikten havalanan F-4'ın düşmesi sonucu şehit olan üsteğmen Yasin Atalay'ın cenazesi dün İstanbul'a getirildi. Şehit Üsteğmen için bugün öğle namazının ardından Selimiye Camii'nde cenaze namazı kılındı. Kayseri'den geyen eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Harp Akademiler Komutanı Orgeneral Abdullah Recep, 1.Ordu Komutanı'na vekalet eden Korgeneral Tahir Bekiroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, emekli orgenerallerden Edip Başer de cenazeye katılanlar arasında yer aldı.

Şehit pilot Atalay son yolculuğuna uğurlandı

Haberin Devamı

Yoğun askeri katılımla gerçekleşen törende, namaz öncesi taziyeleri aile adına baba Nihat Atalay kabul etti. Ayakta durmakta zorlanan Atalay'ı şehit oğlunun mesai arkadaşları teskin etmeye çalıştı. Eski Cumhurbaşkanı Gül de namaz öncesi acılı aileye taziye ziyaretinde bulundu.

ANNE HASTANEDEN CENAZEYE GELDİ

Şehit Atalay'ın annesi Kadriye Atalay cenazeye doktor kontrolünde katıldı. Sabah acile kaldırılan acılı şehit annesi cenazeye ambulansla getirildi.

EL ELE TUTUŞTULAR

İlaçların etkisindeki Kadriye Atalay bir eliyle gelini Neslihan Atalay'ın, diğer eliyle kızları Şermin ve Yasemin Atalay'ın ellerini tutarak onlardan güç almaya çalıştı.

TABUTUNU ÖPEREK UĞURLADI

Kılınan öğle namazının ardından cemaat, cami avlusunda saf tuttu. Şehit eşi Neslihan Atalay cenaze boyunca eşinin kazağını hiç bırakmadı. Cenaze namazı kılınırken ön safta oturdu. Dua etti, eşinin kazağını kokladı. Cenaze namazı sonrası top arabasına konulan tabutu öperek eşiyle vedalaşan Neslihan Atalay, gözyaşlarına boğuldu.

Şehit pilot Atalay son yolculuğuna uğurlandı

Cenaze namazı öncesinde duayı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran yaptı. Yaran, cemaatten şehit pilot için helallik istedi. Cenaze namazının kılınmasının ardından şehidin naaşı tören mangası tarafından alınarak top arabasına taşındı. Atalay ailesi ve protokol üyeleri bir süre top arabasının arkasından yürüyerek şehidi son yolculuğuna uğurladı. Şehit üsteğmen Yasin Atalay'ın cenazesi Edirnekapı Şehitliği'nde defnedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!