MHP'nin seçim beyannamesi hazır

Güncelleme Tarihi:

MHPnin seçim beyannamesi hazır
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 12:14

MHP Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Seçim beyannamesi hazırlandı, bitti. Son rötuşlarımızı yapıyoruz. Beyannameyi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli açıklayacak. Ama şunu bilmenizi isterim, milletin ihtiyaç hissettiği herşey bu beyannamede olacak" dedi.

Haberin Devamı

Yalçın, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere yönelik partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

"Hem sahada hem de kongre salonlarında olalım, hareketlilik gelsin ve eşzamanlı olarak seçime hazırlanalım" dediklerini belirten Yalçın, "Bugüne kadar 900 ilçe kongremiz, 70 kadar da il kongremiz tamamlandı. Önümüzdeki hafta il ve ilçe kongrelerini tamamen bitirmiş olacağız. 21 Mart Nevruz günü, büyük 11. olağan kurultaya hazırlanacağız" ifadelerini kullandı. Yalçın, Kızılcahamam'da ise 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında il başkanları toplantısı yapacaklarını bildirdi. Son MYK toplantısını 5 Martta yapacaklarını dile getiren Yalçın, "Bütün bunlar netice itibarıyla seçim hazırlığıdır. 21 Martta, Arena'da büyük kurultayımızla adeta düğün havasında toplanmak suretiyle önemli bir süreci tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

"YÖNETİCİ KADROMUZ SEÇİM İÇİN SAHADA"

Haberin Devamı

Semih Yalçın, seçim çalışmaları dolayısıyla partinin tüm yönetici kadrosunun sahada olduğunu bildirdi. MHP'nin seçim stratejisini hazırladığını dile getiren Yalçın, şunları söyledi:

"Seçim beyannamesi hazırlandı, bitti. Son rötuşlarımızı yapıyoruz. Beyannameyi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli açıklayacak. Ama şunu bilmenizi isterim, milletin ihtiyaç hissettiği herşey bu beyannamede olacak. Çünkü MHP, milli iradeyi kendine esas aldığı için, Türk halkının hangi derdi varsa, o derde çare bulmak hususunda gerekeni yapacak, beyannamesinde de ortaya koyacak. İnsanların dertlerinin yanı sıra taleplerinin ne olduğunu tespit etme hususunda da mesafe aldık. 7 Hazirana kadar bu noktada neleri yapıp, yapmayacağımız hususunu çok net bir şekilde paylaşacağız."

Yapılacak seçimlere çok farklı anlamlar yüklediklerine işaret eden Yalçın, "Bu seçimi, sıradan siyasi partilerin girip de yarıştığı bir seçim olarak görmüyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca en önemli seçim 7 Haziran olacak. Bir karar anı, kader anı olacak. Çünkü mevcut siyasi iktidarın 12 yıl boyunca ortaya koyduğu bizce bir tahribat var. Bu tahribatın bugün geldiği son nokta, uçurumun kenarı. Bu uçurumun kenarından ülkeyi çekip, alabilmek 7 Hazirana bağlı" değerlendirmesinde bulundu.

"TEMAYÜL YOKLAMASI, HATA PAYIMIZI EN AZA İNDİRECEK"

Haberin Devamı

Yalçın, partide seçim görselleriyle ilgili çok ciddi çalışmalar yapıldığına değinerek, seçim mesajının ana teması ve müziklerle ilgili hazırlıklarının da olduğunu anlattı. Adayların tespiti ve kayıt altına alınmasıyla ilgili elektronik ortamda çalışmanın yapıldığını bildiren Yalçın, "Tek çatı' diye bir sistem. Adaylar, sayfamıza girerek bilgilerini yazacak, müracaat için buraya geldiğinde bekleme olmayacak. Bilgiler anında bizde olacak" diye konuştu.

Yalçın, temayül yoklaması yapacakları bilgisini vererek, "Biz merkez yoklaması şekliyle YSK'ya bildirdik. Bu yanlış anlaşılmasın, son dönemlerde hep böyle yaptık. Kendi içimizde genel merkez organları nezdinde belirli kriterler ortaya koymak şartıyla taşrada teşkilatlarımızın niyetlerinin ne olduğunu tespit etmeye çalıştık. Bu dönemde de öyle olacak. İki veya üç kriter üzerinden böyle bir yoklama alacağız. Geniş anlamda teşkilat sorgulaması olacak. Ortaya çıkacak sonuç, adayların tespitinde MHP'nin hata payını en aza indirecektir" ifadelerini kullandı.

"SANAT CAMİASINDAN ADAYLARA RAST GELMEDİM
"

Partiye milletvekili aday adaylığı için başvuranlarla ilgili, "Parlak isimler var" diyen Yalçın, "Müracaat etmedikleri için isimleri paylaşamam. Sanat camiasından adaylara rast gelmedim, ama eski siyasetçilerden mutlaka olacak" dedi. Yalçın, partiye adaylık için ziyarete gelenlere bakıldığında geçen döneme göre kadınların sayısının fazla olacağını tahmin ettiklerini kaydetti.Seçim şarkılarıyla ilgili güzel çalışmalar olduğunu da belirten Yalçın, "Çok şöhretli olacak diye bir saplantımız yok. Hem bizim camiadan gelen ilgililerden hem de özel olarak istediklerimiz var. Ahmet Şafak'a söyledim, o da bir şarkı hazırlıyor. Ama henüz kesinleşmedi" ifadelerini kullandı.
Yalçın, ayrıca sanatçı Volkan Sönmez'in "Hadi geç harekete" adında bir seçim şarkısı yaptığını sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!