Teknik şifre ‘Rapcon’

Güncelleme Tarihi:

Teknik şifre ‘Rapcon’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:40

SAVAŞ uçakları ve hava muharebesi konusunda Türkiye’nin önemli uzmanlarından Hava emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Malatya’da iki RF tipi uçağın havada çarpışarak düşmelerinin nedeninin anlaşılabilmesi için kaza kırım raporunun sonuçlanmasının şart olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Karakuş, “Kaza kırım raporu bitmeden söylenen her şey spekülasyon olur” dedi. RF tipi uçakların Hava Kuvvetleri’nin envanterinden çıkarılması için çalışmalar olduğunu, ancak bunun yıl sonuna yetişmesinin mümkün görülmediğini belirten Karakuş, şu konulara açıklık getirilmesinin şart olduğunu vurguladı:
-Uçakların kuleyle konuşmaları en ince ayrıntısına kadar net şekilde deşifre edilmeli.
-‘Rapcon’ denen bir sistem vardır. Yerde konuşlu bu sistem, uçakların inişinde ve tırmanış rampası sırasında takipte olur. Bunun kayıtlarının da incelenmesi lazım ki, havada durumları nasıldı anlaşılsın.
-Hidrolik sistemde bir arıza mı meydana geldi, motorların durumu nasıldı, çalışıyorlar mıydı, kaza karım raporunda ortaya konulmalı.
-Motor durması sonucu mu, yoksa hidrolik sistemlerde arıza sonrası mı çarpışma oldu, ortaya çıkarılmalı.

Teknik şifre ‘Rapcon’
Göklere uğurladık


Haberin Devamı

BAHÇELİ: GÖVDE YORGUNLUĞU VAR MI

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, uçakların düşme nedeninin aydınlatılması için eksiksiz araştırma yapılmasını istedi. Bahçeli yazılı açıklamasında, “Söz konusu uçaklarda gövde yorgunluğu olup olmadığı, periyodik bakımlarının yapılıp yapılmadığı, elektronik harp taktikleri yoluyla sabotajlara uğrayıp uğramadıkları ayrıntılarıyla değerlendirilmelidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!