İnadına mini etek desinler

Güncelleme Tarihi:

İnadına mini etek desinler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:40

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, “Varsın onlar ‘İnadına dekolte, inadına mini etek’ diye feveran etsinler. Biz TÜRGEV ile, diğer vakıflarımızla, derneklerimizle birlikte inancına, tarihine, kültürüne bağlı nesiller, düşünen, tartışan, üreten gençler yetiştirmek için çalışmaya, çabalamaya devam edeceğiz” dedi. TÜRGEV’in toplu yurt açılış törenine katılan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

28 ŞUBAT’I BU KEZFARKLI YÂD EDECEĞİZ

“Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da daima yanınızda olacağımı bilmenizi istiyorum. TÜRGEV, (Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı) 17-25 Aralık darbe teşebbüsünün en önemli hedeflerinden biri oldu. Kendi kurdukları ankebut sistem, güneydeki sevdikleri ülkenin, özellikle de ikamet ettikleri yerdeki destekçilerinin çıkarları için TÜRGEV’i bir tehdit olarak gördüler. Gerçekten de TÜRGEV onlar için bir tehditti. Çünkü TÜRGEV, inancını, tarihini, kültürünü bilen, araştıran, sorgulayan, öğrenen, üreten, şuurlu, vatanına bağlı, milletine sevdalı gençler yetiştirmek istiyor. Bunu hazmedemediler. Halbuki onlar kayıtsız şartsız kendilerine tabi olacak, mankurtlaştırılmış (aklını kaybetmiş köle), bu vasıfların tam tersi mahiyette bir nesil istiyorlar.

Haberin Devamı

28 Şubat geliyor, yâd edeceğiz. Ama bu defa farklı yâd edeceğiz. Kudret, kuvvet sahibi olan Allah’tır. Bugünleri gördük. Şimdi 17-25 Aralık 2013’te köklerinden sarsılmak, köklerinden kopartılmak istenen bu mirasa sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Zahirde farklı gözükse de aslında her iki teşebbüs de aynı amaca yönelikti. Amaç bu milletle kadim tarihi, kadim medeniyeti arasındaki bağları koparmaktı. Böylece milletimiz, istikametsiz, hedefsiz bir topluluk haline dönüştürülecekti. İşte o zaman bu milletin ne kendisi, ne yakın coğrafyasındaki kardeşleri, ne de diğer tüm mazlum halklar için dünyada seslendirebileceği hiçbir iddiası, hiçbir itirazı kalmayacaktı. Biz buna izin vermedik.

Meseleyi, Tayyip Erdoğan’ın kişisel meselesi gibi göstermeye çalışanlar, aslında bu yapının kendilerine de düşman olduğunu gayet iyi biliyor. ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ gibi basit bir mantıkla yanında yer aldıkları yapı, eğer darbe teşebbüsünde başarılı olabilseydi hepsini esir alacaktı. Biz aslında Türkiye ile birlikte, milletimizle birlikte onları da bu büyük tehditten kurtardık. Ama gittiler kendi ayaklarıyla o yapıya teslim oldular. Sen kendi ayağınla gidersen, o da seni hem kullanır hem de şantajını yapar. Buyurun şu anda Pensilvanya’nın ikinci yakalama emri çıktı. Beraber kontak kurdukları kişilerin yakalama emirleri çıkıyor. Şimdi 17-25 Aralık’ın sırları ortaya çıkmaya başladı. Türkiye’de kendilerine payandalık, yol arkadaşlığı yapanlardan da boşuna medet ummasınlar. Millet asla onlara bu ülkenin kaderini, yönetimini teslim etmez.”

Haberin Devamı

YURTDIŞINA MAARİF VAKFI KURULACAK

İnadına mini etek desinler

Erdoğan, yurtdışındaki okullar için Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yaptığı hazırlığı hükümete sunduğunu, MEB’in öncülüğünde ama tamamen sivil yapıya sahip ‘Maarif Vakfı’ adıyla bir vakıf kurulacağını açıkladı. Erdoğan, “Oralardaki eğitim hizmetlerini artık bu vakıf yürütecek. ‘Yurtdışında acaba ne olacak?’ sorusu, cevabını böylece buluyor. Yurtiçinde de ne barınma, ne burs, ne diğer eğitim ve yardım hizmetleri konusunda en küçük bir aksamaya yol açılmayacağına inanıyorum. Az önce Bakanımız 400 bin öğrenci kapasitesine, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun ulaştığını zaten ifade ettiler” dedi.

Haberin Devamı

Vilayetten kimse yok mu?

TÜRKİYE genelinde 6 ilde TÜRGEV’e ait yurtların toplu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İzmir’e canlı bağlandığında Vali Mustafa Toprak’ı göremedi. Erdoğan, “Vilayetten kimse yok mu?” dedi. Erdoğan’a, Bornova Kaymakamı Kadri Canan durum hakkında bilgi verdi. İzmir Valisi Toprak’ın aynı saatlerde Menderes’in Tekeli köyünde yaptırılan ve Ankara’dan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile canlı bağlantı yapılan Meteorolojik Gözlem İstasyonu’nun açılışında olduğu öğrenildi.
Banu ŞEN / İZMİR

Erdoğan'dan YPG tepkisi

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde TBMM’deki olaylara tepki göstererek, “Niye maske takıyorsun? Eğer sen terörist değilsen yüzün açık dolaş. Erkeğim diyor, ne erkeği ya? Erkek pantolonla dolaşıyor, sen niye etekle dolaşıyorsun? Maalesef bunlarla dolaşıyorlar, bunlarla güya kendilerini gizliyorlar” dedi. Erdoğan YPG ile işbirliği yapıldığı yönündeki iddialara da “Hiç alakası yok, hiç alakası yok. Biz bu tür terör örgütleriyle işbirliği yapacak kadar kusura bakmasınlar düşmedik, alçalmadık” yanıtını verdi. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda TESKOMB heyetini kabulde özetle şunları söyledi: “Bir bayan meclis başkanvekiline, milletvekilinin ağzından çıkan lafları kulakları duymuyor. Bir taraftan kadına taciz, şiddet konuşuluyor, öbür taraftan TBMM’de başkanvekili olan bir bayana kürsüde her türlü ağza alınmayacak hakaretleri yapacaksınız. Lanetliyorum. Bu demokratik parlamenter sistem içerisinde temel hak ve özgürlüklerin egemen olduğu bir sistem içerisinde milletvekillerine yakışacak üslup değildir. Milletvekilinin görevi yasa çıkarmaktır. Engel olabiliyorsan engel olabilirsin. Bunun yolu yöntemi her şeyi bellidir. Olamıyorsan kabul edeceksin. Meclis’teki manzaraya baktığınızda, sanırsınız ki bu değişiklikle molotof serbest bırakılıyor. Böyle şey olur mu ya? Uyuşturucu teşvik ediliyor. Polisin olaylar karşısındaki eli kolu bağlanıyor. Halbuki tam tersi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!