Tabutlu kıdem tazminatı eylemi

Güncelleme Tarihi:

Tabutlu kıdem tazminatı eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 22:26

Türk-İş üyesi 2 bini aşkın işçi, hükümetin kıdem tazminatı konusundaki tutumunu protesto etmek için Taksim'de yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Tünel'den Galatasaray Meydanı'na kadar yürüyen grup, üzerinde "Niyazi Kıdemsiz, kıdemini alamadan, emekli olamadan gitti" yazılı temsili bir tabut taşıdı.
Tünel önünde saat 17.00 sıralarında toplanan Türk-İş üyesi 2 bini aşkın işçi, ellerindeki pankart, döviz ve bayraklarla 1 saat boyunca slogan attı. İşçiler daha sonra Galatasaray Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. Kalabalığın en önünde, 4 kişinin taşıdığı “Niyazi Kıdemsiz, kıdemini alamadan, emekli olamadan gitti" yazılı temsili bir tabut yer aldı.
Galatasaray Meydanı'na kadar gelen işçilere, burada otobüsün üzerinden Türk-İş İstanbul 1. Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak seslendi.

Tabutlu kıdem tazminatı eylemi

Haberin Devamı

"KIDEM TAZMİNATINA UZANACAK ELLER KIRILACAKTIR"

Büyükkucak, şunları söyledi:

“Bu sefer hedeflerinde emeğin en kutsalı sayılan, kıdem hakkı, kıdem tazminatı yer alıyor. Kıdem tazminatı hakkının ortadan kaldırılması niyeti, ısıtılıp ısıtılıp işçinin karşısına çıkarılıyor. Algı yönetimi yapılıyor. Kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Kıdem tazminatı yaklaşık 80 yıllık bir uygulama. Kıdem tazminatı hakkı tartışma konusu yapılmak isteniyor. 12 Eylül döneminin dokunamadığı bu hak, kuşa çevrilmek, sınırlandırılmak isteniyor. Kıdem tazminatı hakkı, bıçağın kemiğe dayandığı son noktadır. Kıdem tazminatı hakkı, işçi ailelerini de ilgilendiren bir müessesedir. Ödemesi sonraya bırakılmış ücretin parçasıdır. Kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığıdır. Geleceğimizin umudu, güvencesidir. Kıdem tazminatına kimse el uzatmaya kalkmasın. Ona uzanacak eller kırılacaktır. Kıdem tazminatı, işçi sınıfının ve Türk-İş'in kırmızı çizgisidir. Türk-İş Genel Kurulu'nun, kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişimin karşısında cevabı genel grev olacaktır" dedi.
Eylem sırasında, çok sayıda Çevik Kuvvet polisi ve TOMA hazır bekletildi. İşçiler, protesto gösterisinin ardından olaysız şekilde sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!