Syriza: HDP'yi destekliyoruz

Güncelleme Tarihi:

Syriza: HDPyi destekliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 19:27

SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Panos Trigazis, kadın hakları, ekoloji mücadelesi ve barışı kendilerine hedef seçmiş sol görüşün her yerde zaferini istediklerini ve 2015 genel seçimlerinde HDP'nin yanında durduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Avrupa Sol Partisi’nin ikinci Akdeniz konferansı 20-22 Şubat tarihleri arasında İstanbul ‘da gerçekleşti.

Rojava kanton temsilcileriyle bir araya gelen SYRIZA Dış İlişkiler Sorumlusu Panos Trigazis ile Agos Gazetesi’nden Gülşah Keleş konuştu.

Trigasiz partinin sosyal demokratlardan, sosyalistler, feministler, ekolojistler gibi birçok farklı ideolojik gruptan oluşan bir koalisyon olduğunu belirterek, partilerinin yeni sosyal hareketlerin bir ifadesi bir sentez hareket olduğunu söyledi: “ Parti ’nin bayrağında bulunan kırmızı renk emeği, yeşil renk ekolojiyi, mor ise feminizmi temsil eder.”

Trigasiz, koalisyonun başarısının birkaç aylık değil, yıllardır verilen mücadele ile kazanıldığını da belirtti.

‘KRİZ HALKIN DEĞİL AVRUPA'NIN’

Yunanistan’da yaşanan krizin sadece Yunan halkını ilgilendirmediğini bunun bütün Avrupa’nın krizi olduğunu belirten Trigasiz’e göre çözümü ortak hareketle mümkün.

Haberin Devamı

”Avrupa Birliği ile son günlerde yaptığımız görüşmeler, krizin yarattığı tahribatı ortadan kaldırmak, herkese ortak fayda sağlayabileceğimiz anlaşmalara varmak açısından önemli.”

Dış ilişkiler sorumlusu, kemer sıkma politikalarını ön plana koyan liberal hükümetlerin Yunanistan’daki anti-kapitalist parti deneyiminin bütün Avrupa halklarına örnek olabileceğinden korktuğunu söyledi.

‘ROJAVA DENEYİMİ KAZANIM’

Kobani olaylarını yakından takip ettiklerini ekleyen Trigasiz, ilk dayanışma delegelerini Kobani’ye kendilerinin gönderdiğini söyleyerek önceliklerinin Kobani’nin yeniden inşası olduğunu belirtti.
Trigasiz Rojova deneyiminin, özellikle doğrudan demokrasi ve kadın mücadelesi açısından dünyanın bir kazanımı olduğunu söylüyor.

Türkiye ’de yaklaşan genel seçimle ilgili olarak Trigazis; kadın haklarını, ekolojik mücadeleyi, gelişimi ve barışı kendilerine hedef seçmiş sol görüşün her yerde zaferini istediklerini belirterek HDP’nin yanında durduklarını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!