Gazipaşa’da geçen yıl 9 yangında 2 hektar alan yandı

Güncelleme Tarihi:

Gazipaşa’da geçen yıl 9 yangında 2 hektar alan yandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 10:04

2014 yılında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında yaşanan 9 orman yangınında yaklaşık 2 hektar orman alanı zarar gördü.

Haberin Devamı

Gazipaşa Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık, Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü’nün 2014 yılında yapılan çalışmaları hakkında bilgi verdi. Orman yangılarıyla mücadele kapsamında 11 teknik eleman, 13 orman muhafaza memuru ve 100 yangın işçisinin görev yaptığını aktaran Kısacık, 4 yangın gözetleme kulesi, 16 helikopter havuzu, 8 arazöz, 3 su tankeri ve 2 ilk müdahale aracıyla orman yangınlarına müdahale edildiğini belirtti. Kısacık, "2014 yılında Gazipaşa Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında 9 orman yangını meydana geldi. Bu yangınlarda yaklaşık 2 hektar orman alanı yandı" dedi.

Geçen yıl yapılan ağaçlandırma ve orman bakımı çalışmaları hakkında da bilgi veren Kısacık, bu kapsamda 276.9 hektar alanda tabi tensil, 34.5 hektar alanda suni tensil yapıldığını, 48.6 alanda ise rehabilitasyon çalışması yapıldığını kaydetti. Bu çalışmaların 38.6 hektarında Denizyüzü Bal Ormanı Projesi gerçekleştirildiğini belirten Kısacak, "Genç ormanların daha sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için 839 hektar alanda sıklık bakımı çalışması yapılmıştır. Ormanlara ulaşım ve yangınla mücadelenin daha iyi sağlanabilmesi için orman içi yollar yapılmış. Ayrıca Taşköprü yangın ekip binası yenilenmiş, Karatepe ve Sivastı yangın gözetleme kulelerinin büyük onarımları yapılmıştır" diye konuştu.

Orman İşletme Müdürü Halil Kısacık ayrıca OR-KÖY Projesi kapsamında 5 mahallede 12 kişiye cam sera, 7 kişiye de plastik sera yapımı için yüzde 20’si hibe toplam 558 bin lira kredi verildiğini anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!