Ankara merkezli 20 ilde operasyon

Güncelleme Tarihi:

Ankara merkezli 20 ilde operasyon
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 07:41

Usulsüz dinlemelere ilişkin Emniyet'teki "paralel yapı" iddialarına yönelik operasyonlara bir yenisi daha eklendi. Ankara merkezli operasyon 20 ilde eş zamanlı gerçekleştirildi, 41 kişi gözaltına alındı. Daha önceki bir çok operasyonu olmadan önce yazan 'Fuat Avni' dün akşam attığı tweetlerle bu sabah olacakları yine yazdı.

Haberin Devamı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca emniyetteki “paralel yapıya” yönelik usulsüz dinleme iddiasıyla Ankara merkezli yaklaşık 20 ilde eş zamanlı başlatılan operasyonda, 54 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenildi. Bolu, Düzce, Konya, Hakkari ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu illerde şu ana kadar yakalama kararı bulunan 54 kişiden 41'i gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Muharrem Durmaz'ın da bulunduğu öğrenildi.

Hakkında yakalama kararı bulanan istihbarattan sorumlu eski Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Hami Güney ve eski İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven'in ise arandığı belirtildi.

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sabah saatlerinde gözaltına alınan bazı şüpheliler, Devlet Demiryolları Hastanesi'nde sağlık kontrolünde geçirildi.

Şüpheliler, buradaki işlemlerinin ardından Ankara Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Haberin Devamı


FUAT AVNİ YİNE BİLDİ

Daha önceki bir çok operasyonu yapılmadan önce Twitter'da duyuran Fuat Avni, dün akşam tweet atarak bu sabah yapılan gözaltıları yazdı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!