Zafer diye kakalıyor

Güncelleme Tarihi:

Zafer diye kakalıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:09

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Şah Fırat Operasyonu’yla ilgili “Sana ait olan topraktan kaçıp geliyorsun ve bunu da zafer diye satıyorsun” dedi.

Haberin Devamı

Partisinin grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, özetle şunları söyledi:

ACİZ ÜLKE “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez böyle bir olayla karşılaşıyoruz. Türkiye aciz bir ülke görünümünü sergilemiştir, elindeki bütün kozları kaybetmiştir. Sadece Ortadoğu’nun değil, bütün dünyanın şamar oğlanı haline getirilmiştir. Benim vicdanım sızlıyor. Bu ülkenin bir vatandaşı olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin bu hale düşürülmesi beni de sokaktaki vatandaşı da rahatsız ediyor.

NEYİN KARŞILIĞI

Kendi ülkesinin toprağını yabancılara teslim eden, teslim ederken de kaçan bir iktidara ne denir, oturun düşünün. Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak bilinen bir yerden askerinizi çekerseniz, türbeyi bombalarsanız, naaşları getirirseniz, buna ne denir? Neyin karşılığında siz Türkiye Cumhuriyeti topraklarını terk ettiniz? Neyin karşılığında kaçtınız?

Haberin Devamı

KAÇ DİYE Mİ YETKİ

Şah orada, iki askeri orada, 10 dönümlük araziye türbeyi yapmışsın ve orayı terk ediyorsun. Terk ediyorsun, kaçıyorsun, geliyorsun. Bunu da millete ‘zafer’ diye kakalıyorsun. Sordum toprak kime ait, bize ait. Orada yatan naaşlar kime ait, bize ait. Görev yapan askerler kime ait, onlar da bize ait. Niye kaçıyoruz? Sana TBMM’de kaç diye mi yetki verdik.

ESAD’I MUHATAP ALDILAR

Hükümet düne kadar Beşar Esad’ı ve rejimini muhatap almıyordu. Ne yaptılar? Muhatap aldılar. İstanbul Başkonsolosluğu’na haber verdiler, ‘Biz oraya gidiyoruz’ diye. Bu kadar iki yüzlü bunlar.”

CHP’Lİ OLDULAR

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Ergenekon davasında uzun süre tutuklu kalıp tahliye olduktan sonra CHP’den milletvekili aday adayı olan emekli Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile eski AK Parti Elazığ Milletvekili Faruk Septioğlu’nun kardeşi Feyzi Septioğlu’na CHP rozeti taktı. Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek de aday adaylığı için başvurdu. - Selahattin SÖNMEZ/ANKARA

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!