Necdet Özel düellosu: Tırnağının paresi olamazsın

Güncelleme Tarihi:

Necdet Özel düellosu: Tırnağının paresi olamazsın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2015 01:09

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’i sert sözlerle eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Sen sadece Ankara’dan kurusıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 3’üncü muhtarlar buluşmasında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

Necdet Özel düellosu: Tırnağının paresi olamazsın
Özel Paşa Harbiye’de vatan dersini mi kırdın

AYLARDIR ÇALIŞIYORUZ

“Aylardır bunun çalışmasını yaptık. Hükümetimizle, Genelkurmayımızla bunları oturduk haritalar üzerinde çalıştık. Uzun süren titiz çalışmaların ve planlamaların ardından bir gecede bu operasyonu yaptık ve başarıyla neticelendirdik. Bu konuda söylenen sözler, cehalet boyutunu, iftira boyutunu aştı. Bölgede büyük bir karmaşa ve çatışma ortamı var. Bizim de orada askerlerimiz bulunuyor. Ortalık böyleyken, toz dumanken, bizim burada kalkıp askerlerimizi bile bile ateşe atmanın bir anlamı var mı? Yok. Ben, Cumhurbaşkanlığı makamında milletin seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak, bugün şahsıma, Başbakanıma, Genelkurmay Başkanıma ve tüm operasyon içinde yer alanlara karşı yapılan saldırıya sessiz kalamam. Bir siyasi partinin genel başkanı, ülkenin Cumhurbaşkanı’na, Başbakanı’na, Genelkurmay Başkanı’na ve onların nezdinde tüm askerlerimize akılalmaz ithamlarda bulunuyor, seviyesizce hakaretler yağdırıyor.

Haberin Devamı

Necdet Özel düellosu: Tırnağının paresi olamazsın
Bahçeli'ye yakıştıramadım

MİLLİYETÇİ AYAKLARINDA

Kalkıp da Genelkurmay Başkanımıza akla, hayale gelmemiş ifadelerle saldıran bu zat, önce aynaya bir baksın. Sen şu anda Genelkurmay Başkanımızın atılacak tırnağının bir paresi dahi olamazsın. Terörle mücadele diyorsun, senin bugüne kadar terörle mücadele adına yaptığın bir şey var mı? Sen sadece Ankara’dan kurusıkı atıyorsun. Önce haddini bileceksin. Bir taraftan da milliyetçi ayaklarına takılacaksın. Bu nasıl bir milliliktir? Kendi Genelkurmay Başkanı’na, edepten uzak, bu denli ifadeleri yakıştırmak, gerçekten akla, izana sığmaz.

‘İZİN-İŞBİRLİĞİ’ YALAN

Milli iradenin temsilcilerine ve milletin bağrından çıkan kahraman ordumuza yönelttikleri saldırılar için kendilerini şiddetle kınıyorum. Milletimiz, bu densizliklerin, bu haddini bilmezliklerin hesabını elbette kendilerinden soracaktır. Türkiye bu operasyonu hiçbir örgütle işbirliği içinde veya onların izniyle asla yapmamıştır. Bunların hepsi yalandır. Bizim bu örgütlerle işbirliği yapmamıza ihtiyacımız yok. Bu ülke bu iradeye, bu güce, bu imkana sahiptir. Bu operasyon başından sonuna kadar Türkiye’nin kendi kararıyla, kendi planlamasıyla, kendi imkanlarıyla ve kendi kabiliyetiyle yürütülmüştür.”

Haberin Devamı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!