Bakanlar Kurulu sonrası Arınç'tan açıklamalar

Güncelleme Tarihi:

Bakanlar Kurulu sonrası Arınçtan açıklamalar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2015 20:45

HÜKÜMET Sözcüsü Bülent Arınç, Meclis’te İç Güvenlik Paketi’ne karşı muhalefetin tutumunu eleştirerek, “Şimdi TBMM’de, birbiriyle hiç uyuşamayacağını, birbiriyle siyasi kararlar alamayacağını düşündüğümüz üç siyasi parti Meclis’te hiç akla gelmedik, İç Tüzük ile yakından uzaktan ilgisi olmayan birtakım hakaretler, eylemler, bağırmalar, yüzlerini kapatmalar, masaları yumruklamalar, birbirlerini ittirmeler... Bütün bunlarla İç Güvenlik Paketi’nin ve bağlı konuların görüşülmesini engellemeye çalışıyorlar” dedi.

Haberin Devamı

Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklamalarda bulunan Arınç şunları söyledi:

TOPLANTI KONUSUNDA MUTABIK KALDILAR

“Sayın Başbakanımız İl Başkanları Toplantısında ‘Şah Fırat’ operasyonundan bilgiler verdi. Pazar sabahı da gazetecilere bilgi verildi. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bir takım açıklamaları var. Bizde bu operasyonun başarılı olduğunu söyledik. Muhalefetin açıklamalarını da teessüfle karşıladığımızı söyleyelim. Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanımız bilgisini verdi. 9 Mart’ta Bakanlar Kurulu’nu toplayacak. Daha önce bir toplantı yapmıştı, 2 ay sonra yani 51 gün sonra bir toplantı daha yapacağız. Birinci toplantıda olduğu gibi Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız istişare ederek bu toplantı konusunda mutabık kalmışlardır.

KOMİSYONDA BİLE ÜÇ GÜN SÜRDÜ

Demirtaş’ın açıklamaları, ‘iki maddeyi getirin hemen çıkaralım’, bu çok basit ve ucuz bir açıklama. Bir siyasi parti liderine yakışmamıştır. Bu yasa bir bütündür. Bunu artık doğan çocuklar bile biliyor. Günlük hayatı kolaylaştıran, formaliteleri ortadan kaldıran, nüfus yasasında bazı değişiklikleri içeren bir paket var. Bu maddeler o kadar koordinelidir ki bunların içerisinden iki başlığı çıkarmak, cımbızlamak, ‘hemen getirin çözelim’ demek çok ucuzcu bir yaklaşımdır. Herkes İç Güvenlik Paketi’nin içerisinde ne olduğunu biliyor. Bunun komisyonda bile görüşülmesi sadece üç gün sürmüştür. Şimdi TBMM’de, ne garip bir koalisyon ki üç parti, birbiriyle hiç uyuşamayacağını, birbiriyle siyasi kararlar alamayacağını düşündüğümüz üç siyasi parti Meclis’te hiç akla gelmedik, İç Tüzük ile yakından uzaktan ilgisi olmayan birtakım hakaretler, eylemler, bağırmalar, yüzlerini kapatmalar, masaları yumruklamalar, birbirlerini ittirmeler... Bütün bunlarla İç Güvenlik Paketi’nin ve bağlı konuların görüşülmesini engellemeye çalışıyorlar.


Haberin Devamı


HDP’Yİ ANLAYIŞLA KARŞILAYABİLİRSİNİZ

Kılıçdaroğlu ve diğerleri diyor ki ‘bunlar kanunda’ var. Madem öyle diyorsunuz bunların kuvvetlendirilmesine niye karşı çıkıyorsunuz. Biz hukuk devleti olmanın gereklerini yerine getirmek istiyoruz. HDP açısından bu böyle olmayabilir. Çünkü Cizre’de, Hakkari’de Van’da veya başka bir yerde, ülkemizin hemen hemen her şehrinde, suç işlemeyi kendisine meslek edinmiş, kendi ideoloji için böyle bir davranıştan farklı bir şey beklenmeyen birtakım suç örgütleri var. İsimlerine bakarsanız, alfabenin bütün harfleri de vardır. Üç harflik, dört harflik, bir de aralarına tire koymak suretiyle. Sokaktaki insanı katletmeye yönelmiş, ortaya hendekler kazarak, yüzlerini gizleyerek, ellerindeki uzun namlulu silahlarla evleri taramak suretiyle insanların can emniyetini tehlikeye atan hatta yok eden eylemcilere karşı biz her şeyi söyleyebiliriz de HDP ne kadar söyleyebilir kamuoyu takdir etsin. Birbirleriyle aralarında bazen organik bağ bulunan bazen organik bağ olmasa dahi birbirlerini teşvik ve destekleyen bu unsurların getireceğimiz tedbirlere karşı çıkmaktan başka yapacağı bir şey yoktur. HDP’yi bu konuda, olumsuz anlamda söylüyorum, anlayışla karşılayabilirsiniz.

HAYRET ETTİĞİMİZ ŞEY SAYIN BAHÇELİ

Hayret ettiğimiz bir şey, nasıl olur da MHP, Sayın Bahçeli, partisinin adeta HDP gibi bu kanunu çıkarmamak uğruna yaptıklarına nasıl katlanabilir, nasıl destekleyebilir ve parlamentonun kilitlenmesine nasıl müsaade edebilir? Sayın Bahçeli ülkücüleri bile sokağa çıkmaktan men ediyor ki insanlar birbirlerine karşı bir eylem yapıp can ve mal kaybı olmasın diye. Bizim tanıdığımız ve yıllardan beri kendisine saygı duyduğumuz bir insan, Türkiye’nin huzur ve asayişi konusunda hepimizden daha itinalı bulduğumuz bir insan, HDP veya CHP ile nasıl işbirliği yapabilir, bunu anlamak mümkün değil. Bir anamuhalefet partisi, sokak eylemlerine nasıl arka çıkabilir. Bugün Meclis’te yapılanları anlamak mümkün değil. Halkımız çok iyi görüyor ve yaptıklarımızı takdir ediyor. Bu partileri halkımıza şikayet ediyorum. Benim sözüm daha çok iki siyasi partiye, onların milletvekillerine. Şu yaşananları herkes görmeli. Buna herkes kendi partisinden hesap sormalı diye düşünüyorum.

BULAMAZSAK KABAHAT İNGİLİZLERİN

(Üç İngiliz kız)Yaşları 16-17 civarında olan üç kişinin Türkiye’ye giriş yaptıkları tespit edilmiş, kayıt var. 17 Şubat 2015 tarihinde turist olarak Atatürk Havalimanı’ndan giriş yapılmış. Biz yoğun bir şekilde araştırmaya devam ediyoruz tabi Türkiye’nin burada hiçbir kabahati yok. Bize kendilerinin bilgi akışı sağlaması lazım. Üç tane kızın ellerini kollarını sallayarak gelmeleri, üç gün sonra da uyanıp bize haber vermeleri ayıplanacak, kınanacak bir davranıştır. Bugüne kadar Türkiye üzerinden terör örgütlerine katılmaya yönelik gelenlerle ilgili elimizden gelen tedbiri alıyoruz ama yılda 36 milyon turistin geldiği Türkiye’ye bu konuda söz söylenemez. Scotland Yard’ı ile meşhur olan İngiltere bu kızlarla ilgili zamanında bildirimde bulunmamıştır. İngiliz makamlar önceden bilgi paylaşımı yapsaydı güvenlik birimlerimiz gerekli tedbirleri alırdı. Arama çalışmaları devam ediyor. Bulabilirsek ne ala, bulamazsak kabahat İngiliz makamlarınındır.

ELEŞTİRİLER BİZİ KORKUTMAZ

Biz Şah Fırat Operasyonu’nu başarıyla sonuçlandırdık ve bu operasyonun hikayesi yıllarca anlatılacaktır. Daha önce iki kez yeri değiştirilmiş, şimdi de güvenli bir yere alınmıştır. Ancak muhalefetin İran ve Suriye’nin diliyle bizi eleştirmesi dikkat çekicidir. Biz hukuka uygun bir operasyon yaptık. Şehit olan Halit Avcı kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum. Müthiş, her anı dikkatle uygulanmış saat gibi işleyen bu operasyona dünyada hayranlık varken bazı ülkelerin eleştirisi bizi korkutmaz. Türkiye uluslararası hukukun izin verdiği her hakkını kullanacak güçtedir. Muhalefet modası geçmiş milliyetçi söylemlerle hükümeti eleştiriyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!